ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΟ - Συγγενής Μαλά εκ των πρωταθλητών στις πολιτογραφήσεις

Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου ΙΩΑΝΝΗ (κατά κόσμο Γιαννάκης) ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ

Στέλιος Ξιουρής

Η συμμαχία ΔΗΚΟ-Γενικού Ελεγκτή με την καθοδήγηση των επικοινωνιολόγων εξ Αθηνών, εστιάζουν τον προεκλογικό τους αγώνα στην κατηγορία πολιτογραφήσεις, παρουσιάζοντας σαν την κοιτίδα της διαφθοράς, κατηγορώντας συλλήβδην όλα τα δικηγορικά γραφεία που συμμετείχαν στην εν λόγω πρακτική.

Εξάλλου, το πολιτικό πόκερ που έπαιξαν με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, με την διασύνδεση του με το άσχετο θέμα της παραχώρησης των ούτω καλούμενων χρυσών διαβατηρίων με ύποπτες δράσεις και το οποίο θα διαλεύκανε μέσω της έρευνας των φακέλων, ο μοναδικός άμεμπτος κατά το ΔΗΚΟ πολιτειακός αξιωματούχος, ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΗΣ, ευελπιστούν ότι θα τους αποφέρει αρκετά πολιτικά κέρδη και θα αποτελέσει την σημαία και προμετωπίδα του προεκλογικού τους αγώνα.

Συνεπικουρούνται στην στρατηγική τους και από το ΑΚΕΛ, το οποίο ενίοτε συμπαρασύρεται από το ΔΗΚΟ και τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αν και πρώτος ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, έθεσε θέμα αντικατάστασης του θεσμού του Γ. Ελεγκτή με το τριμελές Ελεγκτικό συνέδριο, αφού οι μονοπρόσωποι θεσμοί, όπως διακήρυξε, αποκτούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ που ενίοτε ξεφεύγει από τα πολιτειακά πλαίσια.

Προφανώς, όλοι οι πολίτες άκουσαν επανειλημμένα και κατ’ επανάληψη από το ΔΗΚΟ όλο αυτό το διάστημα, ότι με την παραχώρηση των φακέλων πολιτογραφήσεων στον Γ. Ελεγκτή, θα αποκαλυπτόταν η διαφθορά γύρω από το σχετικό θέμα που ταλανίζει την κοινωνία.

Αξιοπερίεργο όμως ότι εν μέσω τις ταλαιπωρίας που υφίσταται η οικονομία, λόγω καταψήφισης του προϋπολογισμού, είναι ότι στους υποψήφιους βουλευτές που ανακοίνωσε το ΔΗΚΟ, φιγουράρει το όνομα ενός εκ των πρωταθλητών στις πολιτογραφήσεις που έχει και άμεση διασύνδεση με το ΑΚΕΛ.

Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή του ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, ΙΩΑΝΝΗ (κατά κόσμο Γιαννάκης) ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ που στον σχετικό κατάλογο που δημοσίευσε πρώτη η ΧΑΡΑΥΓΗ, φιγουράρει στις ψηλές θέσεις των ευνοούμενων των πολιτογραφήσεων δικηγορικών γραφείων, με 91 εξ αυτών να γίνονται από την εταιρεία του.

Ενδιαφέρον όμως πέραν της συμπόρευσης του κ. Παπαζαχαρία με το ΔΗΚΟ η σύνδεση και με τους κατά συνθήκη συμμάχους του κόμματος του ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, του ΑΚΕΛ.

Λοιπόν, η γυναίκα του κ. Παπαζαχαρίου τυγχάνει αδελφή του υποψηφίου του ΑΚΕΛ στις Προεδρικές Εκλογές τόσο το 2013 όσο και το 2018, ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ. Εξάλλου είναι τοις πάσι γνωστό, ότι ο κ. Παπαζαχαρίου τάχθηκε αναφανδόν στο πλευρό του κουνιάδου του και υποψηφίου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά στις μάχες των Προεδρικών εκλογών 2013 και 2018 και ήταν από τους διαπρύσιους κήρυκες της υποψηφιότητας του, παραβαίνοντας ακόμη και τις επιλογές του κόμματος του.

Φυσικά η συμπόρευση του σε δυο κορυφαίες πολιτειακές αναμετρήσεις με τον εκ των αντιπάλων του ΔΗΚΟ στις Προεδρικές εκλογές, ουδόλως επηρέασαν τον Πρόεδρο του κόμματος να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

Πάντως, την όλη εικόνα με την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό, διατύπωσε με σαφήνεια, ο Πρόεδρος των Οικολόγων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ, που και αυτός είναι μέρος της συμμαχίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, κατά την ομιλία του στην συζήτηση των προϋπολογισμών. Οπόταν δεν τίθεται θέμα αντιπαλότητας και ούτε ελαύνεται από αλλότρια ελατήρια άσχετα με το θέμα...

«Διαβάζοντας την λίστα με τα δικηγορικά γραφεία που μετείχαν στις πολιτογραφήσεις, αντιλήφθηκα γιατί μετά την δημοσιοποίηση της σιώπησαν όλοι, ενώ προηγουμένως φώναζαν για την διαφθορά», είπε ο κ. Θεοπέμπτου και έφυγε σαν έπεα πτερόεντα χωρίς να θιγεί κάποιος από τους επηρεαζόμενους.

Η αναφορά του κ. Θεοπέμπτου προφανώς αγγίζει και τους μελλοντικούς του συμμάχους και συνοδοιπόρους και το παράδειγμα του κ. Παπαζαχαρίου είναι απτό και παραπέμπει ανάγλυφα στην σιωπή των κομμάτων…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X