ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΥΠΕΞ για μεταναστευτικό - Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση

Θα εξεταστούν διάφορες επιλογές, είπε μεταξύ άλλων

ΚΥΠΕ

Θα εξεταστούν διάφορες επιλογές με σκοπό να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα το οποίο να είναι ικανοποιητικό, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σχετικά με την επικείμενη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, του ιδίου και άλλων αξιωματούχων στον Λίβανο για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως, η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη».

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με την ηγεσία της ΕΔΕΚ, στα γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία, ο κ. Κόμπος ανέφερε ότι συζήτησαν και «το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού» το οποίο, όπως ανέφερε, ανησυχεί τόσο την κοινωνία, όσο και την Κυβέρνηση, «εξού και προσπαθούμε να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μία απάμβλυνση του φαινομένου, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Συνέχισε σημειώνοντας ότι μέσα σε αυτή τη λογική, έχει ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η μετάβαση στον Λίβανο «όπου θα εξετάσουμε διάφορες επιλογές ,οι οποίες έχουν προκύψει στα πλαίσια του σχεδιασμού μας, με σκοπό να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα το οποίο να είναι ικανοποιητικό».

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ανησυχεί τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι όσο βέβαια και τη φίλη χώρα του Λιβάνου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μεταβεί τη Δευτέρα στον Λίβανο μαζί με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και άλλους αξιωματούχους για συνάντηση με την ηγεσία της χώρας σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι, «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, σε μια κρίση, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν και στο ό,τι είναι δυνατόν δεν αποκλείω τίποτα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση και να είστε βέβαιοι ότι θα την αντιμετωπίσουμε».

Είπε ακόμη ότι την Κυριακή θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ότι υπάρχει επαφή και σε τεχνοκρατικό επίπεδο για το θέμα αυτό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση