ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΥΠΕΣ για πωλητήριο έγγραφο στο Βαρώσι - «Ιδιωτική συμφωνία»

Ο Υπουργός σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου, που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, για περαιτέρω μέτρα «εάν και εφόσον υπάρξουν εξελίξεις»

ΚΥΠΕ

Το πωλητήριο έγγραφο που αφορά ξενοδοχεία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο είναι μια ιδιωτική συμφωνία που δεν έχει κατατεθεί στο Κτηματολόγιο, επομένως το Υπουργείο Εσωτερικών δεν νομιμοποιείται να εμπλακεί, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Κωνσταντίνος Ιωάννου, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, στα γραφεία του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες περί αγοραπωλησίας ξενοδοχείων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο ΥΠΕΣ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πωλητήριο έγγραφο το οποίο έχει πιστοποιηθεί από πιστοποιούντα υπάλληλο και δεν έχει κατατεθεί στο Κτηματολόγιο».

Όπως εξήγησε, «δεν έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει αυτό το έγγραφο». «Από τη στιγμή που δεν έχει κατατεθεί στο Κτηματολόγιο, δεν μπορούμε εμείς ως Υπουργείο Εσωτερικών να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάτι για να διερευνήσουμε», τόνισε. «Τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά το πωλητήριο έγγραφο, είναι μια ιδιωτική συμφωνία στην οποία το Υπουργείο Εσωτερικών δεν νομιμοποιείται να εμπλακεί», συνέχισε.

Καταληκτικά, ο Υπουργός σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου, που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, για περαιτέρω μέτρα «εάν και εφόσον υπάρξουν εξελίξεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X