ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
27° Λευκωσία,
22 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΥΠΑΜ: Επιδιώκουμε λύση Κυπριακού μέσα από νέο διάλογο βασιζόμενο στα ψηφίσματα ΗΕ

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας στο τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων και δέησης για ανεύρεση των αγνοουμένων του Πυροβολικού κατά την τουρκική εισβολή 1974

ΚΥΠΕ

Ως Κυβέρνηση, με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παραμένουμε σταθεροί και ακλόνητοι στο ιερό μας χρέος επιδιώκοντας τη λύση του Κυπριακού μέσα από ένα νέο διάλογο, βασιζόμενο στα ψηφίσματα των ΗΕ, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Πρόσθεσε πως "επιδιώκουμε μια λύση που θα δημιουργεί τις συνθήκες για διαρκή σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική, χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της παρουσίας ξένων στρατευμάτων στο νησί".

Σε ομιλία του στο τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων και δέησης για ανεύρεση των αγνοουμένων του Πυροβολικού κατά την τουρκική εισβολή 1974, που τελέστηκε την Τρίτη, στο Παρεκκλήσιο Αγίας Βαρβάρας - Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Πυροβολικού, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία, ο κ. Πετρίδης είπε πως οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προσκρούουν συνεχώς στην αδιαλλαξία, την υπεροψία και τα συμφέροντα της Τουρκίας, η οποία με κάθε τρόπο παραβιάζει το συμφωνηθέν πλαίσιο λύσης, αποτρέπει τις προσπάθειες έντιμου συμβιβασμού και ταυτόχρονα ενισχύει το μόρφωμα του ψευδοκράτους δημιουργώντας συνθήκες διχοτόμησης.

Η συνεχιζόμενη παραβατική και επιθετική της συμπεριφορά εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην Αμμόχωστο με το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, καταδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις, δημιουργούν περαιτέρω ένταση στην περιοχή και παγιώνουν τα τετελεσμένα της κατοχής, ανέφερε.

Ο κ. Πετρίδης είπε επίσης πως "θα συνεχίσουμε να πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας, παρόλο που οι προσπάθειές μας δυσχεραίνονται λόγω της άρνησης της κατοχικής δύναμης να συνεργαστεί με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων".

Ανέφερε ότι "παρ` όλες τις δυσκολίες και την αρνητική στάση της άλλης πλευράς εμείς θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα που μας υπέδειξαν οι ήρωές μας με τις πράξεις τους και μας κληροδότησαν ως ανεξόφλητη ιστορική επιταγή. Την επιταγή της εθνικής αποκατάστασης και της ιστορικής συνέχειας στη γη των προγόνων μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση