ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Υπ. Γεωργίας: Ύψιστης σημασίας η ασφάλεια πτητικών μέσων

Τι αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

ΚΥΠΕ

Η ασφάλεια των πτητικών μέσων πυρόσβεσης είναι υψίστης σημασίας και η διαφύλαξή της αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το εν λόγω Υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι την προσεχή Δευτέρα ο Υπουργός Γεωργίας θα συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε σε σχέση με αναφορές σε δημοσιεύματα σχετικά με την ασφάλεια των ελικοπτέρων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, σε συνέχεια της παρουσίασης της Ειδικής Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με τη Διαχείριση των Συμβάσεων των Πτητικών Μέσων Πυρόσβεσης στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Επισημαίνεται ότι η ασφάλεια των πτητικών μέσων πυρόσβεσης είναι υψίστης σημασίας και η διαφύλαξή της αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Αναφέρεται, ότι προς την κατεύθυνση αυτή, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει συγκαλέσει σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της ασφάλειας των πτητικών μέσων και η ετοιμότητα διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου η οποία αρχίζει την 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι πάγια πολιτική του Υπουργείου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συμμόρφωση στις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση