ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
29° Λευκωσία,
20 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Υπ. Γεωργίας: Στήριξη στους πληγέντες γεωργούς

Συνάντηση του Κ. Καδή με εκπροσώπους των γεωργών

ΚΥΠΕ

Ανασκόπηση της υλοποίηση των μέτρων για στήριξη των γεωργών, έγινε σε σημερινή συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Κώστα Καδή, με εκπροσώπους των γεωργών που επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου 2021 στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ,  στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Αγροτικών Οργανώσεων, έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο την άμεση αποζημίωση και την επαναδραστηριοποίηση των πληγέντων αγροτών.

Ο Κώστας Καδής ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους παραγωγούς ότι έχει ήδη γίνει το έμβασμα προς τους επαγγελματίες αγρότες της περιοχής, της πρώτης χορηγίας για τη στήριξή τους.

Επίσης, παρουσίασε τον προγραμματισμό των Υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) με στόχο την υλοποίηση όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής που έχει πληγεί.
 
Στο πλαίσιο αυτό, έγινε συζήτηση αναφορικά με τους τρόπους επίσπευσης της παροχής της εν λόγω βοήθειας, από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένες και χρήσιμες εισηγήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Υπουργός έδωσε οδηγίες για στενή παρακολούθηση από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και άμεση προκήρυξη των σχεδίων που θα στηρίξουν τους πληγέντες παραγωγούς.
 
Κατά τη συνάντηση, «που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό πνεύμα», ο Υπουργός αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με τους αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής για το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση