ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ.Εργασίας: Μείωση του χάσματος αμοιβών ανδρών και γυναικών

Δεν εφησυχάζουμε, λέει η Υπουργός

Tα τελευταία και αναθεωρημένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν το 2018 δείχνουν το χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Κύπρο στο 10,4%, σε σχέση με 14,1% που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε. ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου στο μήνυμα της για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών .

Προσθέτοντας ότι η θετική αυτή εξέλιξη κατατάσσει την Κύπρο στην 9η καλύτερη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ τόνισε πως μείωση του χάσματος, σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά στη συνεχή προσήλωση στην περαιτέρω μείωση, με απώτερο στόχο την πλήρη εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία, ή εργασία ίσης αξίας.

Με δεδομένη την διαχρονική προσήλωσή μας στο στόχο της πλήρους και ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, όλοι μαζί να συνεχίσουμε τις προσπάθειες επίτευξης του τελικού στόχου – πλήρη εξάλειψη του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών και μια κοινωνία απαλλαγμένη από ανισότητες και διακρίσεις», συνέχισε.

Η 7η Φεβρουαρίου 2021 έχει επιλεγεί ως Ημέρα Ίσης Αμοιβής Ανδρών και Γυναικών στην Κύπρο. Αυτό ερμηνεύεται πρακτικά, πως μια εργαζόμενη γυναίκα θα έπρεπε να εργαστεί μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου για να κερδίσει τον μισθό που κέρδισε ένας εργαζόμενος άντρας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Αυτή είναι η πρακτική επίδραση της έννοιας του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, εξήγησε.

Η Υπουργός Εργασίας τόνισε στη συνέχεια πως παρά τις συνθήκες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης με τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις δεν παρεκκλίνουμε ούτε στιγμή από το συνεχή στόχο για ισότητα στην εργασία και την αμοιβή.

Ανέφερε τέλος ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αφορμή την Ημέρα Ίσης Αμοιβής, θα πραγματοποιήσει εντός Φεβρουαρίου διαδικτυακή ενημερωτική εκστρατεία, καθώς επίσης και διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τις επιδράσεις της πανδημίας στην ισότητα ανδρών και γυναικών.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X