ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Δικαιοσύνης: «Εδώ και 10 ημέρες υπήρχαν πληροφορίες...»

«Δεν είναι δυνατό να επιρρίπτεται όλη η ευθύνη στην Αστυνομία»

24news team

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε δηλώσεις του για τα έκτροπα που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 24 Ιανουαρίου, στο στάδιο «Άλφαμεγα» στη Λεμεσό στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου, ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, είπε ανάμεσα σε άλλα πως εδώ και 10 ημέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο στάδιο θα γινόταν τόπος συμπλοκών μεταξύ των φιλάθλων.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο κος Χαρτσιώτης τόνισε: «Η Αστυνομία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει πριν τον αγώνα σε συγκεκριμένη οργανωμένη μορφή έξω από το γήπεδο. Είναι άδικο να μιλούμε για 10-15 ταραξίες, χθες ήταν εκατοντάδες, να μην πω και χιλιάδες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε τη θέση της Αστυνομίας ότι έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι, «Το πώς μπήκαν μέσα στο γήπεδο μπορεί πολύ εύκολα ο οποιοδήποτε να το αντιληφθεί και να το κατανοήσει και δεν είναι του παρόντος. Όταν θέλουν να κάνουν αυτά τα πράγματα θα βρουν τρόπο να το κάνουν. Η ουσία είναι άλλη, ότι φτάσαμε στο σημείο να κινητοποιείται ολόκληρη αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποφύγει μάχη με εκατοντάδες ή χιλιάδες πλέον λεγόμενους οπαδούς, κάτι το οποίο για μένα είναι απαράδεκτο και πέραν από κάθε λογική».

Επιπλέον, ο Υπουργός σημείωσε ότι μπροστά στην έξαρση της οπαδικής βίας υπάρχουν δύο επιλογές: «η Αστυνομία σε κάθε αυξημένης επικινδυνότητας ποδόσφαιρο να μπαίνει σε μια μάχη με όλα τα παρεπόμενα ενδεχόμενα και παράπλευρες συνέπειες, είτε να μην μπαίνουμε πλέον σε αυτή τη διαδικασία και να υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής των αγώνων μέχρι οι φορείς να συνεννοηθούν και να πάρουν αυστηρά μέτρα. Δεν είναι δυνατό να επιρρίπτεται όλη η ευθύνη στην Αστυνομία».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση