ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοδουλίδης – Είμαστε σε επαφή με τις οικογένειες των αγνοουμένων

Τι δήλωσε σήμερα (02/03) από τα Φυλακισμένα Μνήματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης

ΚΥΠΕ

Για μία ανείπωτη τραγωδία που θα πρέπει να αποτελεί μήνυμα και για την κυπριακή κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα, αναφερόμενος στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από επίσκεψη του μαζί με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Κληθείς να σχολιάσει το δυστύχημα στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων εξακολουθούν να αγνοούνται δύο Κύπριοι επιβάτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι μια ανείπωτη τραγωδία, είναι κάτι που παρακολουθούμε καθημερινά» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραμένει σε επαφή με τις οικογένειες των δύο νεαρών Κύπριων επιβατών του τρένου που αγνοούνται.

Τόνισε, δε, ότι η τραγωδία αυτή «είναι και ένα μήνυμα για τη δική μας διακυβέρνηση, για κάθε διακυβέρνηση σε κάθε χώρα, ότι θα πρέπει να γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες προηγουμένως για να μπορούν να αποφεύγονται τέτοιου είδους τραγικές εξελίξεις». Σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει, το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

«Υπάρχουν δύο συμπατριώτες μας, είμαστε σε επαφή με τις οικογένειες. Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών, με οδηγίες μου, μίλησε με τις οικογένειες των δύο συμπατριωτών μας», είπε, προσθέτοντας ότι τόσο η Πρεσβεία στην Αθήνα όσο και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη είναι μαζί τους. «Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε νέα σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X