ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοδουλίδης: «Τώρα δεν είναι η ώρα να συζητάμε για τις Προεδρικές»

«Μπαίνοντας σε μια πρόωρη Προεδρολογία δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την Κυβέρνηση», τόνισε ο ΥΠΕΞ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για την Προεδρολογία είναι πρόωρη εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Υπουργός υποστήριξε ότι απομένουν 15 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης, η οποία έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, και ως εκ τούτου αυτή η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με τις Προεδρικές εκλογές του 2023.

«Στο τέλος της ημέρας πρέπει να υπάρξει σεβασμός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση η οποία έχει ακόμη να αντιμετωπίσει σημαντικότατες προκλήσεις όπως η πανδημία, οι τουρκικές προκλήσεις και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μπαίνοντας σε μια πρόωρη Προεδρολογία δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την Κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στον Τύπο ότι τον Δεκέμβριο ξεκινά στον ΔΗΣΥ η συζήτηση για τις Προεδρικές και αν ο ίδιος ξέρει αν θα διεκδικήσει το χρίσμα για να είναι υποψήφιος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι διαδικασίες των κομμάτων είναι απόλυτα σεβαστές και ότι όλα αυτά θα συζητηθούν την κατάλληλη ώρα με απόλυτη ειλικρίνεια.

«Αν ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση το μόνο που σίγουρα γίνεται είναι να απομακρυνθούμε από τα πραγματικά θέματα που απασχολούν τον κόσμο», επεσήμανε. Ερωτηθείς πότε είναι η σωστή ώρα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «σίγουρα δεν είναι αυτή τη στιγμή, ενδεχομένως να είναι στα τέλη της ερχόμενης άνοιξης».

Ερωτηθείς αν θα λάβει υπόψη αυτό που λέχθηκε στον Τύπο ότι σε περίπτωση που κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος θα διχάσει τον συναγερμικο κόσμο και θα προκαλέσει εσωστρέφεια στο κόμμα, είπε ότι θα λάβει τα πάντα υπόψη όταν έρθει η ώρα. Τέλος, κληθείς να απαντήσει αν οι σχέσεις του με τον ΔΗΣΥ έχουν χαλάσει, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε αρνητικά.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X