ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χοντρό χρήμα πήραν αυτοί που διέρρευσαν τις πολιτογραφήσεις στο Al Jazeera

H Aστυνομία επιθυμεί διακαώς να της δοθούν από τα κόμματα τα σχετικά έγγραφα

24news team

• Μέσα στον συρφετό της τρομολαγνείας που προωθείται ελέω κορωνοιού και της σκληρής καθημερινότητας που επιβάλει συνεχές τρεχαλητό και απανωτές σκέψεις , ξεχνιούνται ή καλύτερα παραμερίζονται και συγκεκριμένες πτυχές του σκανδάλου, των πολιτογραφήσεων ξένων υπηκόων, προς τέρψιν προφανώς όσων εμπλέκονται στην υφαρπαγή πακτωλού χρημάτων από τις εν λόγω πράξεις. Και αρκετοί εξ αυτών κρύβονται, με την προσδοκία να μπουν και αυτά σε κάποιο συρτάρι… γεμάτο σκάνδαλα.

• Σημαντική πτυχή του εν λόγω σκανδάλου είναι και η ανακάλυψη των εγγράφων των πολιτογραφήσεων από το κανάλι Αλ Τζαζίρα, που δίχως άλλο αποτελεί δημοσιογραφική επιτυχία και προσδίδει άλλη διάσταση στην δημοσιογραφική έρευνα, που ομολογουμένως απουσιάζει από την χώρα μας.

• Λοιπόν, όπως καταμαρτυρείται από συγκλίνουσες πληροφορίες, η παράδοση των εγγράφων στους δημοσιογράφους του εν λόγω καναλιού, έγινε με αντάλλαγμα, πέραν των προφανώς πολιτικών κριτηρίων και συνεπαγόμενων αναταραχών και με αρκετό χρήμα. Δηλαδή κάποιοι τα πήραν χοντρά, για να εξαργυρώσουν την εν λόγω πράξη, η οποία χαρακτηρίζεται ποικιλοτρόπως. Οι πληροφορίες παραπέμπουν στην αλήστου μνήμης-διαχρονική ατάκα : «Ήταν πολλά τα λεφτά Άρη», όπως την εκστόμιζε ο Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο στην φοβερή ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, Λόλα ( 1964).

• Όπως καταδεικνύεται από την σχετική έρευνα και της Αστυνομίας, τα έγγραφα διέρρευσαν από την Βουλή, προκαλώντας περαιτέρω ένταση και άγχος στην ήδη απαξιωμένη Εθνική αντιπροσωπεία. Το σχετικό θέμα, αναμένεται να συζητηθεί οσονούπω και στο Κοινοβούλιο, μετά από πρόταση του Προέδρου της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος και κατέθεσε σχετικό σχέδιο ψηφίσματος.

• Μάλιστα ο κ. Σιζόπουλος στην σχετική του αναφορά για ταχεία- επείγουσα συζήτηση του θέματος, επιμένει ότι η διαρροή έγινε με σχετικό χρηματισμό των εμπλεκομένων και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να τον ακολουθήσουν στην κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων που αφορούν τις εκδόσεις διαβατηρίων στην Αστυνομία, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο των διωκτικών αρχών. Όπως πληροφορούμαστε, το θέμα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, αντί στην Ολομέλεια του σώματος προς έγκριση του σχετικού ψηφίσματος, με κίνδυνο η σχετική πρόταση να καταχωνιαστεί και να ξεχαστεί, ώστε να καλυφθούν τα ίχνη των ενόχων της διαρροής.

• Πάντως η Αστυνομία όπως μας έλεγε ηγετικό στέλεχος της που λαμβάνει μέρος στις έρευνες, επιθυμεί διακαώς να της δοθούν τα σχετικά έγγραφα από όλα τα κόμματα, αφού μ’ αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί στο έργο της και θα φθάσει στα ίχνη όσων έδωσαν τα έγγραφα στο Αλ Τζαζίρα. Τέτοια πράξη από τα κόμματα θα αποτελέσει κλειδί στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

• Ενδεχομένως ο νέος Πρόεδρος της Βουλής ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ να βρίσκεται μπροστά στην πρώτη σημαντική πρόκληση της θητείας του και μ’ αυτό τον τρόπο, του δίνεται η ευκαιρία με την στάση που θα τηρήσει, να γράψει ιστορία και να συμβάλει στην εξιχνίαση της εν λόγω υπόθεσης.

• Εξάλλου πρωταρχικός στόχος του, όπως επισήμανε στις προγραμματικές του δηλώσεις άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του είναι να επέλθει ΚΑΘΑΡΣΗ και να συμβάλει στην ανάνηψη, του ημιθανούς κύρους του Κοινοβουλίου. Εδώ θα διαφανεί αν ο κ. Αδάμου, μπορεί να ξεφύγει από τις κομματικές δαγκάνες- πλεκτάνες και να χρησιμοποιήσει και τις ομολογουμένως εξαιρετικές του επιδόσεις ως ιατρός, για να συμβάλει στην ανάνηψη…

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση