ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίπλαρος: «Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε η βάση του ΔΗΣΥ… Χριστοδουλίδης»

Δείτε τι δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος

24news team

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» και στον Χρήστο Μιχάλαρο, ήταν ο βουλευτής και εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην από εδώ και πέρα πορεία του κυπριακού με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο τιμόνι της χώρας, όπως και στο μήνυμα που έστειλε η βάση του ΔΗΣΥ στις εκλογές που μας πέρασαν.

Κληθείς να σχολιάσει το σύνθημα, «Σεισμός, σεισμός Συναγερμός» που ακούστηκε ψες το βράδυ (12/02) στην τελετή ανακήρυξης του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κος Δίπλαρος είπε: «Δεν είναι τυχαίο, το 75% των Συναγερμικών που ψήφισαν ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές το 2021, στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Είναι τιμή του που δηλώνει πως θα είναι συνεχιστής της παρούσας διακυβέρνησης. Σαφώς και κάποια πράγματα θα πρέπει να διορθωθούν».

Αναφερόμενος στο κυπριακό είπε: «Eάν υπάρχει οποιοσδήποτε συνάδελφος που θεωρεί ότι το κυπριακό δεν έχει επιλυθεί γιατί δεν ήθελε ο εκάστοτε ηγέτης της ελληνοκυπριακής πλευράς, θα πρέπει ευθαρσώς να βγούμε στον κυπριακό λαό και να το πούμε. Δεν θεωρώ ότι ο αείμνηστος Δημήτρης Χριστόφιας πέντε χρόνια με τον Ταλάτ δεν ήθελαν να λύσουν το κυπριακό. Δεν λύθηκε το Κυπριακό γιατί δεν θέλει η Τουρκία να λυθεί το κυπριακό».

Συνέχισε λέγοντας: «Σαφώς και θα κάνει (βλ. Νίκος Χριστοδουλίδης) προσπάθειες για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού, όπως θα έκανε και ο κος Νεοφύτου και ο κος Μαυρογιάννης. Όσες προσπάθειες και να γίνουν, αν η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν θέλουν να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λυπάμαι πως δεν θα οδηγηθούμε σε νέες διαπραγματεύσεις επίλυσης του κυπριακού».

Για την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ ο κος Δίπλαρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα στηρίξουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη γιατί είναι το εθνικό συμφέρον που θα στηρίξουμε, το συμφέρον του τόπου μας, μακριά από οποιεσδήποτε μικροκομματικές σκοπιμότητες, θυμούς, αγανάκτηση πικρίες, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι κάλπες έκλεισαν και το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, όπως ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα που έστειλε και η βάση του ΔΗΣΥ, το οποίο ήταν… Νίκος Χριστοδουλίδης».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση