ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάρης Γεωργιάδης - Εξήγγειλε για το ‘23 κατά λάθος

Ρωτήθηκε σε συνέντευξη για τις προεδρικές αλλά έδωσε απάντηση για τις βουλευτικές ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη στον «Πολίτη» την περασμένη Κυριακή, ήταν αρκετή για να γίνει viral και να προκαλέσει συζητήσεις όχι μόνο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και στα πολιτικά πηγαδάκια. Και αυτό γιατί είναι ίσως το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που κατάφερε να εξαγγείλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές τρία χρόνια προηγουμένως και πριν ακόμα να ανοίξει ο προεκλογικός για τις βουλευτικές εκλογές. Όπως όλα δείχνουν, η τοποθέτηση του Χάρη Γεωργιάδη ότι πολύ πιθανόν να είναι υποψήφιος, αφορούσαν τις βουλευτικές εκλογές και όχι τις προεδρικές εκλογές για τις οποίες ρωτήθηκε.

Η τοποθέτηση που δίχασε

Στη συνέντευξη ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ερωτάται μέχρι που φτάνουν οι προσωπικές του φιλοδοξίες προσθέτοντας «μπορούμε να σας δούμε υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 23ή δεν είναι κάτι που σας απασχολεί;» «Δεν έχω λάβει τις τελικές οριστικές μου αποφάσεις. Ωστόσο πλέον ως μέλος της ηγετικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ήταν πολύ πιθανό» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο Χάρης Γεωργιάδης έσπευσε το πρωί της Κυριακής να ξεκαθαρίσει μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι δεν εννοούσε τις προεδρικές εκλογές αλλά «προφανώς τις βουλευτικές εκλογές». Σημείωσε πως μία τέτοια παρεξήγηση θα αποφευγόταν αν έβλεπε το κείμενο προτού δημοσιευθεί. Ο δημοσιογράφος του «Πολίτη» Γιώργος Καυκαλιάς απάντησε ότι η απομαγνητοφώνησε έγινε αυτολεξεί τόσο σε σχέση με την ερώτηση όσο και σε σχέση με την απάντηση. Σημείωσε πως αν έγινε κάποιο λάθος αυτό, δεν έγινε ούτε από τον ίδιο ούτε από την εφημερίδα.

Έριξε παραγάδι

Υπήρξαν βεβαίως και οι φωνές που ήθελαν τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη να ρίχνει παραγάδι ούτως ώστε να δει τις αντιδράσεις του κόσμου μπροστά σε κάτι τέτοιο. Κληθείς να σχολιάσει πάντως από την «Καθημερινή» ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως το λάθος προφανώς ήταν δικό του καθώς θεωρούσε πως μιλά για τις βουλευτικές εκλογές και όχι για τις προεδρικές εκλογές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως μέχρι και τον περασμένο Γεννάρη, ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε για πολύ πιθανή συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές. Σε συνέντευξή του τον περασμένο Δεκέμβρη στην εκπομπή «Ευθέως» στο ΡΙΚ, όταν ερωτήθηκε μέχρι που φτάνουν οι φιλοδοξίες του και αν φτάνουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές απάντησε: «Παρά το ότι δεν έχω λάβει αποφάσεις θα με ικανοποιούσε να συνεχίσω να εκφράζω να εκπροσωπώ και να εργάζομαι για μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας, την σιωπηρή πλειοψηφία, την παραγωγική που ξέρουν τι θα πει δουλειά». Όπως είπε «θα με ικανοποιούσε αν μου παρουσιαζόταν μια ευκαιρία, αυτόν τον κόσμο, τους νοικοκυραίους επιχειρηματίες, εργαζόμενους, επιστήμονες να συνεχίσω την προσπάθεια εκ μέρους τους». Κληθείς να σχολιάσει από ποιο μετερίζι, επεσήμανε πως «με ρωτήσατε για τις βουλευτικές εκλογές, δεν απέρριψα αυτό το ενδεχόμενο, να δούμε ποιό θα είναι το σκηνικό στον ΔΗΣΥ που είναι η δύναμη της σταθερότητας θα δω τα δεδομένα, όταν πλησιάσει ο καιρός των βουλευτικών θα εξετάσω τα δεδομένα». Κληθείς να σχολιάσει αν θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα την περίοδο των προεδρικών εκλογών απάντησε πως «όποιος μπαίνει στον στρατό θέλει να γίνει στρατηγός. δεν νομίζω να υπάρχει πολιτικός που να μη θέλει να φτάσει στα υψηλότερα αξιώματα, αλλά δεν είναι μόνο το τι επιθυμείς αλλά και το τι είναι εφικτό».

Πηγή: kathimerini.com.cy / Της Μαρίνας Οικονομίδου

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

<