ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός με πρόταση ΕΔΕΚ για είσοδο στα κατεχόμενα - «Υποχρεωτική γαστροσκόπηση»

Με γραφικότητες δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, ανέφερε ο κος Πετρίδης

24news team

Τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για αυστηροποίηση των ελέγχων για καύσιμα σε οχήματα από τα κατεχόμενα σχολίασε ο τέως Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

H EΔΕΚ, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της τιμής των καυσίμων, μέσω της επιδότησης της τιμής των καυσίμων, θεωρεί ότι η ανάκτηση, από το κράτος, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χαμένων εσόδων από τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές, λόγω της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, θα επιτρέψει στο κράτος να επιδοτήσει την τιμή των καυσίμων.

Αναλυτικότερα η ΕΔΕΚ κατέθεσε την εξής πρόταση:

Στις διόδους εισόδου στα κατεχόμενα, να ελέγχεται το ντεπόζιτο καυσίμων του οχήματος. Εάν, η ποσότητα καυσίμων είναι κάτω των τριών τετάρτων (3/4) του ντεποζίτου, ο οδηγός να έχει ενώπιον του δύο επιλογές:

Να επιστρέψει στις ελεύθερες περιοχές και να συμπληρώσει την ποσότητα των καυσίμων μέχρι τα τρία τέταρτα του ντεποζίτου.

Να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ και να εισέλθει στα κατεχόμενα.

Με αιχμηρό λόγο απάντησε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, κάνοντας λόγο για... «υποχρεωτική γαστροσκόπηση.»

Δείτε την ανάρτησή του:

Η ΕΔΕΚ μεταξύ άλλων προτείνει να μπει «είσοδος» 500 ευρώ σε όσους εισέρχονται στα κατεχόμενα (όπως στις ακριβές συναυλίες).

Επίσης προτείνει έλεγχο τον ντεπόζιτων των αυτοκινήτων (παρά το ότι ξεκαθαρίστηκε από την ΕΕ ότι αυτό είναι παράνομο).

Για να υποβοηθήσω θα πρόσθετα ένα ακόμη μέτρο: να γίνεται υποχρεωτική γαστροσκόπηση για να ελεγχθεί κατά ποσό οι επισκέπτες είναι επαρκώς «φαημένοι» για να αποτραπεί η πιθανότητα κατανάλωσης φαγητού σε ψευδοεστιατόριο!

Με γραφικότητες δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα (που υπάρχει). Μόνο με λύση του Κυπριακού. Στην οποία η ΕΔΕΚ πάντα τασσόταν εναντίον!

Όπως είναι λογικό, ακολούθησαν πολλά σχόλια κάτω από την ανάρτηση, που τρολάρουν την πρόταση του κόμματος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση