ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιολίτη: Έβαλε «φωτιά» στο Τwitter

Τουιτερομαχία με τους Κώστα Κωνσταντίνου, Σταύρο Χριστοδούλου - Στο «παιχνίδι» και ο Χρύσανθος Τσουρούλλης

24news team

Σάλος έχει ξεσπάσει με την πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, αναφορικά με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου άσκησε δριμεία επίθεση σε δημοσιογράφους.

Το όλο θέμα ξεκίνησε με άρθρο του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου στον «Φιλελεύθερο», όπου σε μια πρόταση του αναφέρθηκε σε «παρθένες που προκάλεσαν τον βιαστή…» κρίνοντας την στάση της αντιπολίτευσης στα πολιτικά δρώμενα.

Ο χαρακτηρισμός αυτός πήρε διαστάσεις με αρκετούς χρήστες να τον κατακρίνουν σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων της κας Ανδρούλλας Βασιλείου.

Θυμίζουμε ότι η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος τοποθετήθηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση της καταγγελίας βιασμού 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, γράφοντας: «Και πως βρέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου η 24χρονη; Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει όλα τα γεγονότα προτού βγάλει συμπέρασμα».

Η θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε έκανε την κα. Βασιλείου να επανατοποθετηθεί «μαζεύοντας» τα όσα δήλωσε και εκφράζοντας την απολογία της: «Απολογούμαι αν με την ανάρτηση μου έδωσα την εντύπωση ότι ήθελα να κατηγορήσω το θύμα. Κάθε άλλο. Ως μητέρα ανησυχώ για τα νέα κορίτσια που πιθανόν πέφτουν θύματα επιτήδειων που τα παρασύρουν».

 Όλα τα προαναφερθέντα οδήγησαν την κα. Γιολίτη σε μια ανάρτηση με την οποία κατακεραυνώνει τους δημοσιογράφους, αναφέροντας μάλιστα κάποιους εξ αυτών και ονομαστικά. Συγκεκριμένα έγραψε: «Η απανταχού σοβαρή δημοσιογραφία ντρέπεται για τους γνωστούς νταήδες με τα λαϊτ αρθράκια και την απροκάλυπτη υπόθαλψη του μισογυνισμού. Σε σας αναφέρομαι @aparaschos @S_Xristodoulou @CostisCon και τα μέσα που (ακόμα) σας δίνουν βήμα».

Έπειτα από την εν λόγω ανάρτηση προκλήθηκε διαδικτυακός «πόλεμος». Αρχικά, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ», Κώστας Κωνσταντίνου, απάντησε στην πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντάς της: «Chère @emilyyiolitis είστε η τελευταία που μπορεί να μιλήσει για σοβαρότητα. Για τη δημοσιογραφία: τα κείμενά μoυ είναι δικά μου, όχι κλεμμένα σαν του protégé σας. Τα δε σχόλια μου με τη φαιδρότητα της δημόσιας παρουσίας σας είχαν να κάνουν, όχι με το φύλο σας. Πίσω στη Vogue»

Οι δύο συνέχισαν τις «βολές» εκατέρωθεν με αναφορές σε δικτατορία και ομοφοβία. 


Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», Σταύρος Χριστοδούλου, απάντησε στην κα. Γιολίτη λέγοντας: «Η περιορισμένων κυβικών πολιτική περσόνα της @emilyyiolitis εξελίσσεται σε ελαφρολαϊκό υπερθέαμα».

Και εδώ υπήρξε συνέχεια με χαρακτηρισμούς όπως «ο άντρας ο βαρύς και ο ασήκωτος».

Στην όλη κόντρα μέρος πήρε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Χρύσανθος Τσουρούλλης, παίρνοντας το μέρος της συντρόφου τού: «Όλα αυτά ξεκίνησαν από την περιβόητη ανάρτηση της @VassiliouEU. Το γνωστό παρεάκι δεν συντονίστηκε σωστά, άλλα ο ένας, άλλα ο άλλος, την πάπια ο τρίτος και τώρα τρέχουν να βγάλουν τα εσώψυχα τους βρίζοντας και ρίχνοντας τόνους λάσπης και ανοησιών», ενώ «πυρά» εξαπέλυσε και προς τον δημοσιογράφο Κώστα Κωνσταντίνου: «@CostisCon Ούτε σε πήρα ούτε και θα σε πάρω ποτέ τηλέφωνο. Και τις ψευτιές σου και τις γελοιότητες σου να τις λες και να τις κάνεις εκεί που σε ανέχονται. Εκτός από απύθμενο θράσος έχεις καταντήσει και κουραστικά προβλέψιμος. Αμετροεπής πάντα ήσουν και θα είσαι. Καλή συνέχεια.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση