ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ώρα αποφάσεων στο Υπουργικό για τη βία στα γήπεδα

Εν αναμονή των αποφάσεων για την αθλητική βία μετά και τα επεισόδια στο «Ελευθερία»

ΚΥΠΕ

Συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους αναμένεται να λάβει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο μετά τα έκτροπα της περασμένης Κυριακής στο στάδιο «Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος» σε αγώνα καλαθόσφαιρας.

‘Ήδη στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκεται έκθεση γεγονότων, η οποία ζητήθηκε την επομένη των επεισοδίων σε σύσκεψη υπό την Υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε χθες ότι «ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή θα γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς κανένα θεατή».

Είπε πως δεν μπορούν να επαναληφθούν τέτοια έκτροπα, σημειώνοντας πως "έχουν πολλοί ευθύνες και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ανέφερε ότι μελέτησε την έκθεση και σήμερα «θα έχουμε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις».

Ο ΠτΔ έχει ενώπιον του και συγκεκριμένες εισηγήσεις και συνέστησε υπομονή για τις σημερινές ανακοινώσεις μετά το Υπουργικό.

Για την υπόθεση τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέλος της Αστυνομίας και διερευνάται εναντίον του πειθαρχική υπόθεση, για αδικήματα που αφορούν σε ανάρμοστη συμπεριφορά, αμέλεια καθήκοντος, παράβαση και παράλειψη.

Επίσης η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου.

Υπενθυμίζεται ότι από τα επεισόδια, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία προκατασκευασμένα κτίρια της εταιρείας λεωφορείων CPT, λόγω φωτιάς που τέθηκε κακόβουλα μετά από ρίψη μολότοφ, ενώ παράλληλα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε πέντε αστυνομικά οχήματα και οχήματα πολιτών, που ήταν σταθμευμένα στον χώρο του σταδίου.

Επιπλέον, στα επεισόδια μέλη της δύναμης δέχθηκαν επίθεση με τη χρήση φωτοβολίδων, μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, πήραν εξιτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X