ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσελεστίνα: «Είμαι άξια, καπάτσα και τολμώ»

Η συνέντευξη της μοναδικής γυναίκας υποψήφιας για τις Προεδρικές στο 24News

24news team

Το όραμα και τις θέσεις της ανέλυσε στο 24News, η μοναδική γυναίκα υποψήφια στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Η κα Ντε Πέτρο σχολίασε, μεταξύ άλλων, τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκφράζοντας παράλληλα την σιγουριά της ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- Πώς προχωρά η προεκλογική σας εκστρατεία;

Για μια γυναίκα μονογονιό, πρωτάρα σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο, λαμβάνοντας υπόψη ότι άρχισα εντελώς μόνη να αγωνίζομαι μόνο με τη φλόγα στην καρδιά, βλέποντας τόσο κόσμο να τάσσεται υπέρ της ιδεολογίας μου και να με διαλέγει σαν ηγέτιδα της πατρίδας στην πορεία προς την ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’, μπορώ να πω ότι η προεκλογική μου εκστρατεία πάει εξαιρετικά.

Το 50% των θέσεων της διακυβέρνησης Τσελεστίνα Ντε Πέτρο έχει είδη συμπληρωθεί.

- Πείτε μας λίγα πράγματα για τις θέσεις σας.

Οι θέσεις μου έχουν γραφτεί συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τώρα. Στη βάση αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, της βίας και το Κυπριακό. Περαιτέρω το κράτος θα αναλάβει τη δημιουργία συστημάτων όπου σύνολα ανθρώπων κοινής εξειδίκευσης θα πληρώνονται και θα ελέγχονται από το κράτος για τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες με στόχο η κοινωνία να γίνει πιο φιλική προς τη γυναίκα. Αυτά τα σύνολα θα αποτελούνται από δικηγόρους, εργολάβους, υδραυλικούς, πελεκάνους, ηλεκτρολόγους, αρχή αλληλεγγύης, εκφορτώσεις και μεταφορές.

Επίσης ο μισθός θα είναι ανάλογα με το επίπεδο μόρφωσης του κάθε ατόμου. Το ΕΕΕ θα είναι μόνο για αλλοδαπούς. δηλ. ο μισθός πτυχιούχων με εμπειρία θα είναι 3,000 ευρώ τον μήνα ενώ κάποιου που τελειώνει το λύκειο 1,740 ευρώ τον μήνα.

Το ωράριο εργασίας θα μειωθεί κατά μια ώρα το οποίο θα ισχύει και στα σχολεία.

Θα υπάρξουν αλλαγές στα σχολεία έτσι ώστε το επίπεδο μόρφωσης να πάρει και πάλι την άνοδο.

Η μισή Κύπρος θα είναι ή θα παραμείνει έξω από την ΕΕ και μετά τη λύση του Κυπριακού.

Θα αστειεύεστε, εγώ θα είμαι η Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διότι εγώ έχω το όραμα, εγώ δούλεψα για αυτό το όραμα, μόνο εγώ μπορώ να λύσω το Κυπριακό»

- Σε τι διαφέρεται από τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους σας;

Η κυριότερη διαφορά είναι ότι εγώ έχω όραμα για την πατρίδα μας, είμαι άξια, καπάτσα και τολμώ. Για την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου έχω δημιουργήσει την Θ.Ε.Π. (Θρησκευτική Επεκτατική Πολιτική) η οποία συμπεριλαμβάνει στοιχεία μεγάλων ηγετών που έμειναν στην ιστορία.

Με ειλικρίνεια σεβασμό και πίστη προς την πατρίδα.

Οι δικές μου αποφάσεις για το εσωτερικό της Κύπρου έχουν παρθεί με βάση τις ανάγκες που έχει όχι η υψηλή τάξη αλλά αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Συμπεριλαμβάνουν λύσεις για τις βασικές ανάγκες σε περίοδο κρίσης.

Μια ανθρώπινη προσέγγιση που συμπεριλαμβάνει ένα πιάτο φαγητό την ημέρα, άνετη μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο αλλά και επιλογή αφορολόγητου αυτοκινήτου και διαμέρισμα επικαρπία.

Η ασφάλεια που θα νιώθει καθημερινά ο Κύπριος πολίτης στην χώρα του με την δική μου διακυβέρνηση, 550 ευρώ τον μήνα σε μανούλες, λύσεις για την οικονομία, το μεταναστευτικό και άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

- Ένα σχόλιο για τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις.

Εκτός από τις υποχρεωτικές δια νόμου δωρεάν προβολές υπάρχουν και πακέτα για περαιτέρω προβολή αλλά πιστεύω στο τέλος αυτό που μετρά είναι η ηγετική προσωπικότητα που θα εκλεγεί και όχι η ικανοποίηση του κάθε εγωισμού δια της προβολής .

Τα ποσοστά από 800-1,200 άτομα σίγουρα δεν θα έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα των 856,960 και ατόμων που θα ψηφίσουν. Απολαύστε το παιγνίδι όσο αφορά τις δημοσκοπήσεις! Ανυπομονώ για την ένωση της πατρίδας μου κάθε φόρα που βλέπω τα ποσοστά μου να αυξάνονται.

- Ποια, κατά την άποψη σας, στάση πρέπει να κρατήσει η Κύπρος στον Πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Είστε υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ;

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ έχει βλάψει την Κύπρο με την προδοσία προς την Ρωσία όπως συνηθίζει αφού καθημερινά γυρίζει την πλάτη προς τον ίδιο τον πολίτη. Αυτό το κράτος είναι παρόν μόνο για να παίρνει χρήματα.

Το θέμα είναι τώρα το πώς θα το διορθώσω.

Το «ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ» ΘΕΠ που έχω δημιουργήσει συμπεριλαμβάνει και αυτή τη λύση αλλά και το πώς θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ χωρίς να γίνουμε η επόμενη Ουκρανία.

- Ποια η άποψη σας για το πρώτο διακαναλικό debate μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων;

Δεν παρακολούθησα το debate και ούτε θα το παρακολουθήσω, δεν έχει ενδιαφέρον. Δεν έχει τίποτα να ακούσω από τους ανθυποψηφίους μου οι οποίοι ήταν/είναι μέλη του ΔΗΣΥ, οι οποίοι δεν είχαν/έχουν δώσει παραίτηση. Επομένως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη στο πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα με τη δική τους διακυβέρνηση, από το να κοιτάξουμε τα τελευταία 10 χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση το «θα» δεν θα πάρει θέση για τον κόσμο.

Με αυτή την κατάντια της Κύπρου με την διακυβέρνηση των 10 χρόνων του ΔΗΣΥ, ο Κληρίδης πρέπει να στριφογυρίζει στον τάφο του και να τρίζουν τα κόκκαλά του κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα του για να καλύψουν ματσαράγκες και να τραβήξουν κόσμο στο όνομα του τι ήταν/τι υπήρξε ο Δημοκρατικός Συναγερμός εν καιρώ Κληρίδη και του παππού μου Λέανδρου Ζαχαριάδη, ο οποίος στεκόταν πάντα δίπλα στον Κληρίδη, ανθρωπιστής και βράχος δίπλα του. Θέλω να ξεκαθαρίσω το όνομα του παππού μου με το να πω αυτοί οι δυο δεν θα δεχόντουσαν ποτέ αυτή την κατάντια. Ο Κληρίδης έχει πάρει μαζί του τον ΔΗΣΥ, δεν υπάρχει πλέον διότι είναι η προσωπικότητα που κάνει το όνομα και όχι μια ονομασία. Όσο για συγγενείς μου που εξακολουθούν να είναι με το τωρινό ΔΗΣΥ τους έχω μπλοκάρει στο facebook, εγώ δεν είμαι προδότρα ούτε προσβάλλω το όνομα του παππού μου και το τι έχει κτίσει, ούτε γυρίζω την πλάτη μου προς τους πολίτες της Κύπρου και την πατρίδα μου.

- Ποιον ανθυποψήφιο σας θεωρείται καταλληλότερο σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε;

Θα αστειεύεστε, εγώ θα είμαι η Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διότι εγώ έχω το όραμα, εγώ δούλεψα για αυτό το όραμα, μόνο εγώ μπορώ να λύσω το Κυπριακό.

- Μπορείτε  να μας αναλύσετε την θέση σας για την απαγόρευση εισαγωγής και εξαγωγής κρέατος και θανάτωσης για κατανάλωση;

Στην πρώτη φάση η απαγόρευση δεν θα συμπεριλαμβάνει παιδικές τροφές οι οποίες περιέχουν κρέας.

Θα επιτρέπεται το ψάρι και τα αυγά.

Τα ζώα είναι και εκείνα πλάσματα, έχουν και εκείνα ζωή, ψυχή, αισθήματα, νοημοσύνη, αίσθημα της αγάπης προς τα μικρά τους και δεν παύει να αποτελεί μαζική δολοφονία επειδή εκείνα τα πλάσματα τα έφτιαξε ο Θεός διαφορετικά με 4 πόδια κτλ και χρησιμοποιούν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και δεν απειλούν το ανθρώπινο είδος. Έτσι η απαγόρευση θανάτωσης συμπεριλαμβανομένου του κυνηγιού δεν συμπεριλαμβάνει άγρια η’ επικίνδυνα ζώα, τρωκτικά και πτηνά σαν φίδια, ποντίκια, αρουραίους, κατσαρίδες κτλ. Στην περίπτωση του κυνηγίου θα υπάρχει κρατική χρηματική αμοιβή για την υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση