ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο ΥΠΕΞ

Σήμερα (31/03) η συνάντηση

ΚΥΠΕ

Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση θα παραστούν ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος και οι ομόλογοι του από Ελλάδα και Ισραήλ Νίκος Δένδιας και Eli Cohen.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών.

Νωρίτερα, Δένδιας και Cohen, συνοδευόμενοι από τον κ. Κόμπο, θα γίνουν δεκτοί σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης χωριστή συνάντηση με τον κ. Δένδια, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Όπως αναφέρεται αυτή είναι η 3η συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου σε επίπεδο ΥΠΕΞ μεταξύ των τριών χωρών, με τον Τριμερή Μηχανισμό Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ να είναι ο πλέον προχωρημένος μηχανισμός εκ των τριμερών συνεργασιών.

Δεδομένου ότι έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη δημιουργία του πλαισίου συνεργασίας των τριών χωρών για πολυάριθμους τομείς, η εστίαση βρίσκεται τώρα στον καθορισμό των επόμενων βημάτων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας, αλλά και την επέκταση του δικτύου συνέργειας στην περιοχή.

Στις 12.20 μ.μ περίπου οι τρεις Υπουργοί είναι προγραμματισμένο να προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X