ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκία: Δυνατό «χαστούκι» για Ερντογάν και... κατρακύλα!

Χάνει απ’ όλους στις δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες στην Τουρκία, βυθίζουν ακόμη περισσότερο δημοσκοπικά τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει τη δημοτικότητά του να καταρρέει.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Eurasia Research», ο Ερντογάν έρχεται δεύτερος και με διαφορά απέναντι σε όλους τους βασικούς «υποψήφιους» αντιπάλους του, στις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Συγκεκριμένα τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς αντίστοιχα, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά και την πρόεδρο του ακροδεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος IYI Μεράλ Ακσενέρ.

1

Έτσι, εάν ο Ερντογάν έχει βασικό αντίπαλο τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, η μεταξύ τους διαφορά αγγίζει τις 18 μονάδες υπέρ του δεύτερου. Συγκεκριμένα 41,1% ο Τούρκος πρόεδρος και 58,9% ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Στο υποθετικό σενάριο που ο Ερντογάν έχει αντίπαλο τον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, πάλι έρχεται δεύτερος με διαφορά που ξεπερνάει τις 15 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα λαμβάνει 42,6% έναντι 57,4% του Γιαβας .

Ο Ερντογάν φαίνεται να χάνει ακόμη και από τον αιώνιο αντίπαλό του, και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σύμφωνα με την έρευνα ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει το 54% των ψήφων, ενώ ο Ερντογάν στάσιμος στο 46%.

Τέλος, εάν στο 2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών αναμετρηθούν Ερντογάν και Ακσενέρ, τότε η πρόεδρος του ακροδεξιού αντιπολιτευόμενο κόμματος IYI, θα επικρατήσει με 53,2% έναντι 46,8% του Ερντογάν. Η μεταξύ διαφορά τους αγγίζει τις 6,5 μονάδες.

T’ αποτελέσματα της έρευνας, που προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στην τουρκική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Eurasia Research Κεμάλ Οζκιράζ.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X