ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θα κλαίμε επί ερειπίων»

Συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων η υποστελέχωση του Τμήματος Δασών

Παναγιώτης Ευριπίδου

Συζητήθηκε την Τρίτη (23/11) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, «Η υποστελέχωση του Τμήματος Δασών, τα προβλήματα που πιθανόν να προκύπτουν και η ανάγκη περαιτέρω προσλήψεων στο Τμήμα Δασών».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιαννάκη Γαβριήλ, διαπιστώθηκε η υποστελέχωση του Τμήματος Δασών ενώ έλαβαν δεσμεύσεις από το Υπουργείο για στελέχωση με επαρκές προσωπικό και την αναβάθμιση του Δασικού Κολεγίου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, δήλωσε πως με τις πυρκαγιές εξάγεται το συμπέρασμα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το Τμήμα Δασών, καλώντας το Υπουργείο να λάβει τις σωστές αποφάσεις καθώς στο τέλος της ημέρας καταστρέφονται περιουσίες και περιοχές. Επίσης τόνισε πως η ενέργεια των αναδασώσεων χρειάζεται περίπου 100 χρόνια.
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, είπε χαρακτηριστικά ότι: «Το θέμα της υποστελέχωσης έχει γίνει καραμέλα. Τι σκοπεύει να κάνει η εκτελεστική εξουσία»;

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Πάζαρος, συμφώνησε με τους προλαλήσαντες ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καλώντας το σώμα να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του τμήματος ούτως ώστε να είναι έτοιμοι για τα νέα φαινόμενα που θα αντιμετωπίσουν.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνος Φακοντής, ζήτησε στοιχεία για το προσωπικό που απασχολεί το συγκεκριμένο Τμήμα ανά Επαρχία, ενώ ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, έθιξε το ζήτημα υποχρεώσεως της ΚΔ έναντι της Ε.Ε για το κλίμα και την ενέργεια.

Τέλος ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, ανέφερε και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του σώματος με τεχνολογικά μέσα πέραν του ανθρώπινου δυναμικού.

Κληθείς να απαντήσει εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας, εξήγησε πως το Υπουργείο ετοίμασε προσχέδιο για το Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με τις ελλείψεις του Τμήματος Δασών. Διευκρίνισε πως έλαβε θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Οικονομικών σε ότι αφορά τις ελλείψεις για τα εν λόγω ζητήματα. Παράλληλα εξήγησε πως θα γίνει εξέταση των θέσεων που κατέθεσε ο Κλάδος Υπαλλήλων του Τμήματος Δασών μετά από συνάντηση τους.

Εκπρόσωπος του Κλάδου Υπαλλήλων του Τμήματος Δασών, ανέφερε πως βρίσκονται σε χειρότερο επίπεδο, καθώς δεν είδαν καμία ουσιαστική παρέμβαση μέχρι σήμερα παρά μόνο με την εξαγγελία στάσης εργασίας τους. Δήλωσε επίσης πως έχει γίνει ανάθεση αρμοδιοτήτων στο Τμήμα δίχως να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό.

Εκπρόσωποι της ΑΣΔΥΚ και της ΠΕΟ συμφώνησαν για τις ανάγκες που απαιτεί το Τμήμα κάνοντας αναφορά παράλληλα στην αναγκαιότητα εκπαίδευσης προσωπικού για τα πτητικά μέσα και την υποστελέχωση που παρατηρείται γενικά .

Οι αγροτικές οργανώσεις αντιπροσωπεύοντας το ωρομίσθιο προσωπικό ανέφεραν τους αριθμούς ανάγκης στελέχωσης. «Πρέπει επειγόντος να στελεχωθεί σωστά. Θα κλαίμε επί ερειπίων... Το δασικό κολέγιο να μην είναι θέμα προεκλογικής δέσμευσης».

Τέλος από το Υπουργείο Οικονομικών είπαν πως βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης ορισμένων θέσεων, θεωρώντας πως με αυτή τη διαδικασία καλύπτεται ένα μεγάλο κενό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση