ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το φάντασμα του Φαίδωνα ταλαιπωρεί την Επ. Προσφύγων

Όχι Βύρα στα δημοψηφίσματα

Στέλιος Ξιουρής

Και απών αποτελούσε τον σάκο του μποξ για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων και τα μέλη της, ο Δήμαρχος Πάφου ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ, αφού εγείρουν θέματα τα οποία βρίσκουν αντίθετους ακόμη και τους ημέτερους–αξιωματούχους.

Στην προκειμένη η πρόταση νόμου για μη παραχώρηση Τουρκοκυπριακής γης στην τοπική αυτοδιοίκηση βρήκε αντίθετους όλους τους Δημάρχους που δια του Προέδρου της Ένωσης Δήμων ΑΝΤΡΕΑ ΒΥΡΑ αντιτάχθηκαν σε τέτοιου είδους ρύθμιση.

Όπως είπε και ο κ. Βύρας δεν σημαίνει ότι πονάει πόδι - κόβει πόδι επισημαίνοντας ότι αν ψηφιστεί τέτοιος νόμος θα προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους Δήμους.

Ακόμη ο Δήμαρχος Λάρνακας προερχόμενος από το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που οι Δήμοι με παρεμβάσεις τους διέσωσαν κτήρια αρχιτεκτονικού θησαυρού, όπως το Πολυδύναμο Λευκωσίας, το ΡΕΞ Λάρνακας, Τ/Κ σινεμά στην Λεμεσό, ενώ με την διαρρύθμιση του χώρου στάθμευσης στο Μακένζι έδωσαν πνοή στην περιοχή.

Φαίνεται ότι η συζήτηση τερματίζεται άδοξα και η πρόταση νόμου δεν υιοθετείται με τον κ. Φαίδωνα έστω και απόντα να πετυχαίνει μια νίκη στην άτυπη κόντρα με την Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

Όχι στα δημοψηφίσματα για Δήμους από Βύρα

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Δήμων, ο οποίος μεταφέροντας το γενικότερο αίσθημα - απαίτηση των Δημάρχων για μη διεξαγωγή χωριστών δημοψηφισμάτων προς έγκριση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Βύρας, αν και αφίσταται της θέσης του κόμματος του που ζητεί χωριστά δημοψηφίσματα επιμένει ότι δεν πρέπει να διεξαχθούν καθόλου, ενώ επισήμανε ότι τον Δεκέμβριο θα γίνουν δημοτικές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X