
24news team
Πανευτυχής ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Ερχιουρμάν, το έριξε στον χορό, μπροστά σε πλήθος φίλων και υποστηρικτών του, όπως θα δείτε στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media. Μια ανάρτηση που έγινε μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών «προεδρικών εκλογών» στην κατεχόμενη Κύπρο.
Η ισχυρή του επικράτηση (62,76%) έδωσε την ευκαιρία σε «ψηφοφόρους» του, όχι απλώς να πανηγυρίσουν αλλά και να σχολιάσουν τη μεροληπτική στάση που είχε τηρήσει προεκλογικά η Άγκυρα, υπέρ του Ερσίν Τατάρ.
«Είναι η σειρά της Τουρκίας να συνειδητοποιήσει αυτές τις εικόνες», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα σχόλια της ανάρτησης με το χορευτικό βίντεο του Τουφάν Ερχιουρμάν.
Οι αντίπαλοί του, στα κατεχόμενα αλλά και στην Τουρκία, γενικότερα δεν φαίνεται να τον συγχαίρουν. Συνέχισαν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν βλέπουν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, στις συγκεντρώσεις και στις ομιλίες του Τουφάν Ερχιουρμάν. Γράφουν επίσης τον ισχυρισμό πως όσοι είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των «εκλογών» είναι Ισραηλινοί, Έλληνες και μέλη του CHP.
Η περιουσία των Ερχιουρμάν το 2020
Πριν από πέντε χρόνια, όταν ήταν και πάλι υποψήφιος, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είχε δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως και της συζύγου του Νιλντέν Μπεκτάς Ερχιουρμάν. Είχε δηλώσει συγκεκριμένα πως έχει στο όνομά του ένα διαμέρισμα στο Κιόνελι και ένα σπίτι στην ίδια περιοχή από κοινού με τη σύζυγό του, που είναι καταχωρημένο στο δικό της όνομα.
Έχει επίσης δηλώσει ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου Mazda Axela (ως κληρονομιά από τον πατέρα του) και ενός Toyota Fielder. Για τη σύζυγό του είχε δηλώσει ένα αυτοκίνητο Honda CRV. Οι από κοινού καταθέσεις τους ήταν 85.000 τουρκικές λίρες (σημερινής ισοτιμίας 1.736 ευρώ), όπως και 2.300 στερλίνες.
Για την αγορά του σπιτιού είχαν δάνειο ύψους 94.443 τουρκικών λιρών, που αποπληρωνόταν κανονικά.
modumuzdur ha ona göre
— Halef Kurt (@halefkurt101) October 19, 2025
keyfimizi kimse bozamaz pic.twitter.com/0SSDQP8czy