ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έλα να δεις στη Βουλή... «Οι υμνητές της ΕΟΚΑ Β’ και του Χίτλερ»

«Οι σύντροφοι του ΑΚΕΛ αθυμήθηκαν να παν να πολεμήσουν τον Ναζισμό».

24news team

Ο κακός χαμός και πάλι στη Βουλή κατά την σημερινή της Ολομέλεια, όπου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίστηκε η αναβολή των δημοτικών εκλογών.

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές υπήρξαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ και του ΕΛΑΜ.

Όταν τον λόγο έλαβε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, με αφορμή τις δηλώσεις προηγουμένως του Βουλευτή του ΕΛΑΜ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, μεταξύ άλλων είπε: «Ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο προσπαθεί να καμουφλάρετε… αλλά να φτάνει και στο σημείο να μας κάμνει και μαθήματα για την Δημοκρατία, ε πραγματικά είναι εξωφρενικό. Ποιοι οι υμνητές του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’, οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού και οι υμνητές του Χίτλερ. Αν είναι ποτέ δυνατόν!».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, απάντησε στον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ: «Αυτά που ακούμε, ακούγονται στο Κυπριακό Κοινοβούλιο. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Για ποιους αναφέρεται ο κύριος Λουκαϊδης; Υπάρχουν όρια στη Δημοκρατία».

Όταν πήρε ξανά τον λόγο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, συνέχισε τα πυρά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συνειδητά είναι αυτά που λέω. Άμα χαιρετάς ναζιστικά, και ένας που τούτους, έχουμε και την φωτογραφία του, κάθετε δαμέ πίσω».

Την ευκαιρία για να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς από πλευράς ΑΚΕΛ, πήρε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, λέγοντας: «Είναι επιλεκτική η ευαισθησία του ΑΚΕΛ, όσο αφορά τη Δημοκρατία. Επί διακυβέρνησης του μακαρίτη Χριστόφια, διώχθηκαν εκπαιδευτικοί για τις θέσεις τους, διώχθηκε εκδότης σατιρικής εφημερίδας και είναι απορίας άξιο που έχουν εκπαιδευτεί για την δημοκρατία. Στα Σοβιετικά Πανεπιστήμια ή στα πανεπιστήμια στου Τσαουσέσκου…»

Συνεχίζοντας ο κύριος Χρίστου, παρουσίασε εντός του κοινοβουλίου φωτογραφία με εικονιζόμενο ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ είναι ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ με τη σημαία των κατεχομένων».

Επίσης, ανασύροντας και δεύτερη φωτογραφία με τον πρώην Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε: «Με προσωπογραφία ενός μεγάλου δημοκράτη του Λένιν».

Τέλος, τον λόγο ζήτησε και ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, αναφέροντας ότι: «Οι σύντροφοι του ΑΚΕΛ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αθυμήθηκαν να παν να πολεμήσουν τον Ναζισμό, το 1943 16 Ιουνίου, τον Ιούνιο του 43’ το μέτωπο του Χίτλερ κατέρρευσε. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου μαζί με άλλους 48 Παχνιώτες, βρέθηκαν στο μέτωπο τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβριο του 1940. Δεν μπορεί να ακούω την προσβολή ότι είμαι εκπρόσωπος του Χίτλερ. Να κοιτάξουν τους αιμοσταγείς δικτάτορες…»

 Το βίντεο από την σημερινή ολομέλεια της βουλής:

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X