ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι ζήτησε από το Υπουργικό ο Χριστοδουλίδης

Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρία του σώματος να παρουσιάσουν, τις επόμενες ημέρες, τις προτεραιότητές τους ως επίσης και ένα πρόγραμμα και σχέδιο δράσης για θέματα πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρώτη συνεδρία του Υπουργικού, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε από τους Υπουργούς όπως προετοιμάζονται για τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, επειδή, όπως τους είπε, θέλει να εκφράζουν θέσεις για όλα τα θέματα της ατζέντας και όχι μόνο για αυτά που αφορούν τα Υπουργεία/Υφυπουργεία τους.

Επίσης ζήτησε όπως εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του και ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να παρουσιάσουν τις επόμενες μέρες τις προτεραιότητες τους.

Ακόμη ο Πρόεδρος επεσήμανε στους Υπουργούς πως οι αποφάσεις πρέπει όχι μόνο να λαμβάνονται αλλά και να υλοποιούνται, σημειώνοντας πως για αυτό θα υπάρχει υπό την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω εποπτεία και μηχανισμός παρακολούθησης της υλοποίησης και συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Περαιτέρω, κάλεσε τους Υπουργούς και Υφυπουργούς να παρουσιάσουν πρόγραμμα και σχέδιο δράσης, έκαστος, για θέματα πολιτικής, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξάλλου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μέγιστη συνεργασία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, όπως και με όλους τους σχετικούς κοινωνικούς εταίρους που έχουν να κάνουν με τις διάφορες δράσεις των Υπουργείων.

Ακόμη ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να ξεκινήσουν να ετοιμάζονται για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ το 2026 και εξήγησε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν στα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ και να αναπτύξουν δεσμούς με όλους τους αρμόδιους θεσμούς και όργανα της ΕΕ, κυρίως με την Κομισιόν.

Κατά τη συνεδρία, καθορίστηκε επίσης ποιοι Υπουργοί αντικαθιστούν ποιους Υπουργούς στην απουσία τους.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X