ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν εξετάζεται η καταγγελία Ατταλίδου για Θεμιστοκλέους - Ο λόγος

Τι αποφάσισε η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΚΥΠΕ

Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν εντέλλεται να προχωρήσει στην εξέταση της καταγγελίας κατά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Επιτροπή συνήλθε την Πέμπτη σε συνεδρία της προς εξέταση καταγγελίας, η οποία υποβλήθηκε στις 26 Μαΐου 2023 από τη βουλευτή Αλεξάνδρα Ατταλίδου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναφορικά με ανάρτηση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους σε συγκεκριμένο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, κατά παράβαση προνοιών του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

"Η Επιτροπή, διαπιστώνοντας ότι το συμβάν σημειώθηκε εκτός Βουλής και εν πάση περιπτώσει εκτός του πλαισίου άσκησης των καθηκόντων του κ. Θεμιστοκλέους, όπως σχετικά προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν εντέλλεται να προχωρήσει στην εξέταση της υπό αναφορά καταγγελίας, κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας", αναφέρεται.

Παρά ταύτα, προστίθεται, η Επιτροπή, ομόφωνα, καταδικάζει την ανάρτηση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, "η οποία εμπεριέχει υβριστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό και προσβλητικό χαρακτήρα που μειώνει, μεταξύ άλλων, την αξιοπρέπεια της συγκεκριμένης Βουλεύτριας, καλώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε διερεύνηση του ενδεχομένου στοιχειοθέτησης αξιόποινης συμπεριφοράς εκ μέρους του κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους".

Αναφέρεται εξάλλου ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας εντοπίζει παράλληλα την ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου επί του οποίου βασίζονται οι πρόνοιες του συγκεκριμένου Κώδικα και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσει άμεσα σε υποβολή εισηγήσεων για σκοπούς βελτίωσής του.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X