ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
25° Λευκωσία,
21 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Θλίψη στο ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Ντίνου Χατζηνικόλα

Υπήρξε μέλος τόσο της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ ενώ διετέλεσε και βουλευτής του κόμματος

ΚΥΠΕ

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας σύντροφου και πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Ντίνου Χατζηνικόλα.

Ο Ντίνος Χατζηνικόλας γεννήθηκε στο Κελλάκι στις 13 Μαΐου 1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ματσεράτα στην Ιταλία με ειδικότητα σε πολιτικοοικονομικά θέματα αποκτώντας πτυχίο και στη συνέχεια και διδακτορικό τίτλο.

Στην Ιταλία υπηρέτησε το Κυπριακό Φοιτητικό Κίνημα από διάφορα αξιώματα καθώς ήταν δραστήριος στέλεχος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Ιταλίας και ιδρυτικός μέλος του Συλλόγου ΦΕΚΠ Περούτζιας.

Στη συνέχεια και ερχόμενος στην Κύπρο, εργάζεται επαγγελματικά στην Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού ενώ ακολούθως αναλαμβάνει καθήκοντα Επαρχιακού Γραμματέα της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) στη Λεμεσό. Στην ΕΚΑ διατελεί και για αρκετά χρόνια μέλος της ηγεσίας της καθώς ήταν μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της Οργάνωσης.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Γερμασόγειας με το ΑΚΕΛ την περίοδο 1996-2001. Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου Εξαγωγών Κυπριακών Επιτραπέζιων Σταφυλιών (ΣΕΚΕΣ) καθώς και του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων (ΣΑΠ).

Ο Ντίνος Χατζηνικόλας υπήρξε μέλος τόσο της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ ενώ διετέλεσε και βουλευτής του κόμματος στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού εκλεγμένος την περίοδο 2003-2011.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών, της Επιτροπής Γεωργίας και της Επιτροπής Περιβάλλοντος ενώ ήταν και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια αλλά και στους οικείους του εκλιπόντος.

Η κηδεία του αείμνηστου Ντίνου Χατζινικόλα θα γίνει αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κελλάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση