ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέλουν να τελειώνουν με τη διαφθορά στον αθλητισμό

Ευθυμίου: Αρνούνται να καταθέσουν στελέχη της ΚΟΠ

24news team

Το πάρτι της διαφθοράς στον αθλητισμό έχει τελειώσει, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (21/07) στο κρατικό ραδιόφωνο, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου.

Ο κος Ευθυμίου ανέφερε πως έλαβε χθες (20/07) τα πρακτικά της συνεδρίας της Βουλής, τα οποία αποτελούν μέρος της έρευνας για την ενδεχόμενη χειραγώγηση αγώνων, ενώ όπως είπε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα την ΚΟΠ, καθώς συγκεκριμένα άτομα της Ομοσπονδίας αρνούνται να καταθέσουν. Για το ζήτημα αυτό, ο κος Ευθυμίου αποκάλυψε πως η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο. Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη θα απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να ζητήσει την ποινική δίωξη όσον αρνήθηκαν να καταθέσουν, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για δύο στελέχη της ΚΟΠ.

Όσον αφορά τον αριθμό των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής είπε πως ανέρχονται στις 19 και δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και άλλα αθλήματα όπως η σκοποβολή, η τοξοβολία, το τζούντο, η παραολυμπιακή επιτροπή και η ορειβασία.

Καταληκτικά, ο κος Ευθυμίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τον Νοέμβριο, θα προστεθούν ακόμη 16 έρευνες.

Πληροφορίες από ΡΙΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση