ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος εποχής για Άντρο - Εκλέγεται νέος Γ.Γ. στο ΑΚΕΛ

Αρχίζει το παγκύπριο, τακτικό συνέδριο του ΑΚΕΛ που θα οδηγήσει στην εκλογή νέου ΓΓ

ΚΥΠΕ

Αρχίζει σήμερα το 23ο παγκύπριο, τακτικό συνέδριο του ΑΚΕΛ που είναι και εκλογικό, το οποίο θα συζητήσει σειρά θεμάτων και θα εκλέξει τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία με την σειρά της θα εκλέξει τον νέο Γενικό Γραμματέα. Ο Άντρος Κυπριανού δεν επαναδιεκδικεί την ηγεσία του κόμματος.

Το συνέδριο, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν 1267 σύνεδροι - μέλη του ΑΚΕΛ, αρχίζει σήμερα Παρασκευή με το επίσημο μέρος. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στις 10 το πρωί οι εργασίες θα ξεκινήσουν με πολιτιστική παρέμβαση και χαιρετισμό από τον Νίκο Ιωάννου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Θα ακολουθεί η ομιλία του απερχόμενου ΓΓ, Άντρου Κυπριανού, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, ε/κ και τ/κ ενώ θα προβληθούν οπτικογραφημένα μηνύματα από κόμματα του εξωτερικού που δεν μπόρεσαν να εκπροσωπηθούν με φυσική παρουσία λόγω της πανδημίας του Covid 19.

Το συνέδριο θα συνεχιστεί με συζήτηση που αφορά προβληματισμό για το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών, την δράση του ΑΚΕΛ τα επόμενα χρόνια και γενικότερα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο αλλά και την διεθνή κοινότητα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και το πρωί του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε προσυνεδριακός διάλογος που το ΑΚΕΛ πραγματοποίησε μέσω της εφημερίδας «Χαραυγή» και της ιστοσελίδας του κόμματος.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα εκλεγεί η νέα Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου της ΚΕΕ του ΑΚΕΛ.

Η εκλογή του νέου ΓΓ

Σε κλειστή για τα ΜΜΕ διαδικασία επίσης το απόγευμα του Σαββάτου, οι σύνεδροι θα εκλέξουν τα 105 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα ανακοινωθεί το πρωί της Κυριακής. Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα συνέλθει αμέσως μετά στην πρώτη της συνεδρία και θα εκλέξει τον νέο ΓΓ του ΑΚΕΛ από τις υποψηφιότητες που θα υποβληθούν ενώπιον της. Ο νέος ΓΓ θα πρέπει να έχει εκλεγεί στην νέα Κεντρική Επιτροπή.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και μετά την ανακοίνωση του νέου ΓΓ αυτός θα κάνει και το κλείσιμο των εργασιών του 23ου συνεδρίου.

Την Κυριακή το πρωί θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η Πολιτική Απόφαση η οποία θα καθοδηγήσει την δράση του ΑΚΕΛ μέχρι το επόμενο τακτικό παγκύπριο συνέδριο. Το συνέδριο θα εγκρίνει επίσης ψήφισμα για το Κυπριακό και την κλιματική αλλαγή, καθώς και μήνυμα και προς την τ/κ κοινότητα.

Την Κυριακή το πρωί θα έχει επίσης παρασημοφόρηση βετεράνων του ΑΚΕΛ και πολιτιστική παρέμβαση.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το συνέδριο, η Κεντρική Επιτροπή θα συνέλθει ξανά για να εκλέξει τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και της γραμματείας του σώματος.

Το 23ο παγκύπριο συνέδριο του ΑΚΕΛ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020 αλλά λόγω της πανδημίας του Covid19 αναβλήθηκε. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες, όπως η εκλογή συνέδρων από τις κομματικές ομάδες βάσης του ΑΚΕΛ είχαν γίνει νωρίτερα, προ πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X