ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έδιωξαν τον Θεμιστοκλέους από το ΕΛΑΜ - Zητούν πίσω την έδρα

Επιστολή Χρίστου στην Πρόεδρο της Βουλής

24news team

Εκτός ΕΛΑΜ βρίσκεται από σήμερα ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους μετά από απόφαση του κόμματος. 

Όπως αναφέρει ο Χρίστος Χρίστου σε επιστολή του  προς την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο κ.Θεμιστοκλέους δεν θα αποτελεί μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κ΄΄όμματος ενώ καλεί την Πρόεδρο της Βουλής να κάνει τις ανάλογες ενέργειες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το κόμμα καλεί τον κ.Θεμιστοκλέους να παραδώσει την έδρα του. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (06/10/21), ανακοινώνει τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Η Παράταξή μας καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του, παρόλες τις προφορικές, γραπτές και κατ´ ιδίαν συστάσεις που του είχαν γίνει και που αντιτίθεται με τον εσωκομματικό κώδικα δεοντολογίας του κόμματος τον οποίον είχε προσυπογράψει.

Καλούμε τον κ. Θεμιστοκλέους να παραδώσει την κοινοβουλευτική έδρα, σεβόμενος την λαϊκή ετυμηγορία που κατέταξε το Ε.ΛΑ.Μ ως 4η πολιτική δύναμη, με 4 βουλευτές.

Υπενθυμίζουμε, πως σε χθεσινές του δηλώσεις στην εκπομπή του «ΣΙΓΜΑ», «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ», ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του Βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Θεμιστοκλέους, που απασχόλησε έντονα το προηγούμενο διάστημα, λέγοντας:

«Όσον αφορά το πρώτο περιστατικό είχαμε τοποθετηθεί και δημόσια. Ο κύριος Θεμιστοκλέους επικαλέστηκε τους κανονισμούς της Βουλής που ισχύουν και στη πραγματικότητα. Είναι ένας άνθρωπος με πολιτική σκέψη και ώριμος στα πολιτικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι Βουλευτής. Όμως παράλληλα θα πρέπει να κινείται μέσα στα πλαίσια τα οποία επιβάλει και το κοινοβούλιο αλλά και γενικότερα η παρουσία στη Βουλή».

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι «ενόχλησε αυτό με τον Κάμπο, με τους κατοίκους, που νομίζω ότι αδίκως τους στοχοποίησε», ο κ.Χρίστου απάντησε:

«Αν και παρεξηγήθηκαν τα λόγια τα οποία ανέφερε στην επιτροπή, βγήκε και έκανε μία διορθωτική δήλωση, θεωρώ ότι πρωτίστως για το ΕΛΑΜ είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τους κατοίκους της ηρωικής Τηλλυρίας, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ουσία για πάρα πολλά χρόνια σε αυτό τον θύλακα και δεν εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Έχουμε χρέος απέναντι τους και σαν πολιτεία να δώσουμε κάποια κίνητρα να παραμείνουν εκεί. Οπότε δεν μασούμε τα λόγια μας, ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός όταν μιλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X