ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τατάρ: Θα διευρυνθεί το άνοιγμα του Βαρωσιού

Δεν έκανε αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις με την πώληση ε/κ περιουσιών στο Βαρώσι σε τ/κ επιχειρηματία

ΚΥΠΕ

Με την πάροδο του χρόνου θα διευρυνθεί το άνοιγμα του Βαρωσιού, το οποίο βρίσκεται εντός των «συνόρων» του ψευδοκράτους και υπό την κυριαρχία του, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας το Σάββατο στην 37η ετήσια τακτική συνέλευση του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου, χωρίς να κάνει αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις με την πώληση ε/κ περιουσιών στο Βαρώσι σε τ/κ επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Τατάρ εξέφρασε την άποψη ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι έργα, τα οποία θα αποβούν προς όφελος των «δύο λαών». Έφερε ως παράδειγμα την πρόταση που υπέβαλε προς την ε/κ πλευρά μέσω των Ηνωμένων Εθνών τον Ιούλιο του 2022 για τη διασύνδεση του ηλεκτρισμού με καλώδια μέσω Τουρκίας.

«Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο θα μπορούσε να γίνει εντός τριών μηνών. Η Τουρκία παρείχε τη στήριξή της πάνω σε αυτό το θέμα. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί αυτό το καλώδιο. Τον ευχαριστώ. Αυτό είναι ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί με την υγιή διαχείριση των αμοιβαίων σχέσεων και έχει ψηλό κόστος όπως στο έργο του νερού. Παρέχεται μεγάλη στήριξη στην οικονομία, στον τουρισμό και στη βιομηχανία της τδβκ», είπε.

Ο κ. Τατάρ ζήτησε επίσης ν’ ανοίξει σημείο διέλευσης στη Μια Μηλιά, που θα διευκολύνει το εμπόριο, λέγοντας πώς κάποτε υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στα υφιστάμενα οδοφράγματα. «Το άνοιγμα οδοφράγματος στη Μια Μηλιά θα διασφαλίσει μεγάλη συμβολή στο εμπόριο μέσω του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικό στην χώρα μας. Βλέπουμε ότι καθιερώνεται η τδβκ με τον τουρισμό, νέες επενδύσεις και νέα έργα σε αυτή την σημαντική γωνιά της Ανατολικής Μεσογείου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι παρά τα «εμπάργκο» και την «απομόνωση», το ψευδοκράτος, αναπτύσσεται και οι εξαγωγές ανήλθαν στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για το Κυπριακό επανέλαβε ότι αν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, θα είναι με συνεργασία δύο «ανεξάρτητων, κυρίαρχων και ίσων κρατών. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι τουλάχιστον τόσο κυρίαρχος και κατέχει τόσα δικαιώματα όσα εκείνοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X