ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τατάρ: «Οι αγωνιστές μας και τα Μεχμετσίκ μας κείτονται σε αυτά τα χώματα»

Την θέση του περί λύσης δύο κρατών επανέλαβε ο κατοχικός ηγέτης

ΚΥΠΕ

Την θέση του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο επανέλαβε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε μήνυμα του με την ευκαιρία της 1ης Αυγούστου, η οποία εορτάζεται στα κατεχόμενα ως «γιορτή κοινοτικής αντίστασης», σύμφωνα με την εφημερίδα την «Γενί Μπακίς».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Τατάρ είπε μεταξύ άλλων ότι «Οι αγωνιστές μας και τα Μεχμετσίκ μας κείτονται σε αυτά τα χώματα αγκαλιασμένοι. Η πατρίδα μας και το κράτος μας είναι παρακαταθήκη των ιερών πεσόντων μας προς εμάς. Δεν θα παραβιάσουμε ποτέ αυτή την παρακαταθήκη, θα την προστατεύσουμε και θα την εξυψώσουμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την πατρίδα μας, την κυριαρχία μας, το κράτος μας», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Βασικό μας καθήκον είναι να προστατεύσουμε την τουρκική παρουσία στην Κύπρο, να διασφαλίσουμε πως ο λαός μας θα ζει ελεύθερος, ανεξάρτητος και κυρίαρχος», κατά την έκφρασή του για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τατάρ είπε ότι, «όταν κατά τις διαπραγματευτικές διαδικασίες που άρχισαν το 1968 σε σχέση με το Κυπριακό και συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια, και ειδικά στο δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν και στις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα, φάνηκε ακόμα μια φορά ότι δεν είναι εφικτή μια λύση στη βάση της ομοσπονδίας, ήρθε στην ημερήσια διάταξη η πρότασή μας για λύση στη βάση της ύπαρξης δύο ίσων κυρίαρχων κρατών που υποστηρίζει και η μητέρα πατρίδα Τουρκία και τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις συνομιλίες στη Γενεύη αυτή η πρότασή μας».

Επανέλαβε ότι «δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και από αυτή μας την πρόταση για λύση. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχτούμε μια λύση σε ομοσπονδιακή βάση, η οποία στόχο έχει την άρση των εγγυήσεων της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, την απομάκρυνση από την Κύπρο του τουρκικού στρατού που είναι η μεγαλύτερή μας ασφάλεια και την μετατροπή του λαού μας σε μειονότητα».

Υποστήριξε ότι «η μόνη μορφή λύσης που θα είναι προς όφελος της Κύπρου και της περιοχής είναι η μορφή λύσης που στηρίζεται στη ύπαρξη δύο κυριαρχικά ίσων κρατών και δεν θα υποχωρήσουμε από την πρότασή μας η οποία την περιέχει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση