ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τατάρ: Επανέλαβε την αξίωση για «κυριαρχική ισότητα»

Δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ελευθερία και την «κυριαρχία» του ο τ/κ «λαός», είπε ο Ουλούτσαϊ

ΚΥΠΕ

Την θέση πως με τον αγώνα που διεξήγαγε ο τουρκοκυπριακός «λαός» κατάφερε την συνέχιση της ύπαρξής του και αποκόμισε πολλά κέρδη εξέφρασε ο Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του κατά τους εορτασμούς στα κατεχόμενα για την 49η επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου από τα κατοχικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι χάρη σε αυτόν τον αγώνα σήμερα υπάρχουν, κατά την έκφρασή του, «δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστά κράτη και δύο χωριστές δημοκρατίες» στην Κύπρο και υπογράμμισε ξανά την σημασία της κυριαρχικής ισότητας, του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος και της συνεργασίας δύο κρατών για επίτευξη μόνιμης συμφωνίας στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί ελληνοτουρκική ισορροπία στο νησί.

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι η Αμμόχωστος απέκτησε περισσότερη αξία με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού, ο κ. Τατάρ χαρακτήρισε το Βαρώσι ως «λαμπρό αστέρι της Ανατολικής Μεσογείου».

Εξάλλου, μιλώντας στην ίδια τελετή, ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ είπε ότι δεν έφτασε εύκολα στο σήμερα ο τουρκοκυπριακός «λαός» και η Αμμόχωστος και υποστήριξε ότι πολλές δυσκολίες στο παρελθόν ξεπεράστηκαν με ενότητα και ομοψυχία.

Πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ελευθερία και την «κυριαρχία» του ο τουρκοκυπριακός «λαός» και μνημόνευσε με σεβασμό τους ήρωες του αγώνα τους για «ύπαρξη».

Στο μεταξύ, μιλώντας κατά την 49η επέτειο από την κατάληψη του Τζιάους, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι με τη δεύτερη φάση της εισβολής τέθηκαν τα θεμέλια της «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, και χαράχθηκαν τα σύνορά της.

«Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, η τδβκ αναπτύχθηκε σταδιακά και αυτή η περιοχή έγινε μια από τις πιο σημαντικές της χώρας μας», πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνοντας την θέση ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο αυτό θα μπορούσε να γίνει με την απόλυτη αποδοχή της «κυριαρχίας του κράτους και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του», ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε μια συμφωνία η οποία θα τον μεταφέρει στην προ του 1974 περίοδο.

«Η κατά απόλυτο τρόπο κυριαρχική μας ισότητα, οι εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας μας και η εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού είναι ζωτικής σημασίας για εμάς», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση