ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα τοιχαρούθκια του Μούτταλου και ο αψόθυμος Φαίδωνας

Βουλευτής ΔΗΣΥ: Συμπεριφέρεται σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας

Στέλιος Ξιουρής

Δια συνοπτικών διαδικασιών ο Δήμαρχος Πάφου ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ ισοπέδωσε όσες κατασκευές εμπόδιζαν την δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Μούτταλου.

Οι Παφίτες κάτοχοι των υποστατικών αντέδρασαν έντονα και με την συμπαράσταση των πάντα πρόθυμων κομμάτων κατήγγειλαν την συμπεριφορά του κ. Φαίδωνος στον Υπουργό Εσωτερικών ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ που δεν έχει επί του προκειμένου αρμοδιότητες, αλλά μόνο επί των Τουρκοκυπριακών περιουσιών ως κηδεμόνας τους.

Κατά τ’ άλλα συνεχίσθηκε η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επί του θέματος που είδαμε προ ημερών να γίνεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στον Μούτταλο και σε συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, χωρίς την παρουσία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος δεν προσκλήθηκε στην συνεδρία.

Βουλευτές όλων των κομμάτων εξαπέλυσαν πυρά κατά του Δημάρχου, καταγγέλλοντας ότι με εκβιασμούς και απειλές, αρπάζει υποστατικά και γη, τα οποία παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου, ανάφερε ότι ο δήμαρχος συμπεριφέρεται ως Ρωμαίος Αυτοκράτορας και αναφέρθηκε σε οκτώ περιπτώσεις απειλών και εκβιασμών του Φαίδωνα Φαίδωνος. Μεταξύ άλλων:

• Γυναίκα απείλησε να αυτοπυρποληθεί και να καεί μαζί το σπίτι της, αν ο δήμαρχος άρπαζε υποστατικό το οποίο της παραχωρήθηκε.

• Καταπατήθηκε φυτώριο, τραυματία πολέμου του 1974.

• Αποκόπηκε το νερό σε γριά 83 ετών για 43 ημέρες, ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει προσφυγικό σπίτι.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας κατήγγειλε τις απαξιωτικές αναφορές του Φαίδωνα Φαίδωνα και αναφέρθηκε σε περίπτωση εργαστηρίου, μπροστά από το οποίο τοποθετήθηκε πάσσαλος της ηλεκτρικής, παρεμποδίζοντας τις εργασίες του.

Βουλευτές ανακοίνωσαν την κατάθεση πρότασης νόμου, ώστε να απαγορευτεί η παραχώρηση τουρκοκυπριακών υποστατικών και περιουσιών σε μη πρόσφυγες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ανέφερε ότι θα διεξάγει διοικητική έρευνα, ποινική και πειθαρχική, για την δράση υπαλλήλων του Υπουργείου, καθώς και για το καθεστώς των μισθώσεων τουρκοκυπριακών περιουσιών. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 30 μέρες.
Όσον αφορά τις επίμαχες περιουσίες, όπου την περασμένη βδομάδα σημειώθηκαν επεισόδια με μπουλντόζα, δεν έχουν ολοκληρωθεί η συμβάσεις παραχώρησης, από τον Κηδεμόνα στον Δήμο Πάφου.

Δεν είναι δουλειά μου, είπε χαρακτηριστικά, να ελέγχω τις μπουλντόζες, αλλά της Αστυνομίας, απορρίπτοντας επικρίσεις κατά του προσώπου του.

Για δε τις περιπτώσεις ανέφερε ότι πρόκειται για 3 περιπτώσεις που επηρεάστηκαν εκ των οποίων μόνο οι δυο είχαν πρόβλημα. Για τον ένα εξ αυτών επισήμανε ότι είναι κάτοχος μεγάλου αριθμού Τ/Κ περιουσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X