ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα μέτρα του ΥΠΟΙΚ για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τα κατεχόμενα

Δείτε αναλυτικά

Ανακοινώσεις

Σε συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού με το Σύνδεσμο Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, ο Σύνδεσμος εξέφρασε ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του Κλάδου λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων από τις κατεχόμενες περιοχές και ζήτησε τη λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος.

O Υπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, πάντοτε εντός του πλαισίου του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Μετά από συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε η άμεση λήψη μέτρων ως ακολούθως:

Το Τμήμα Τελωνείων να εντατικοποιήσει τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα εγκεκριμένα Σημεία Διέλευσης και στις περιπτώσεις που θα εντοπίζεται παράνομη μεταφορά καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, ειδικότερα από εμπορικά οχήματα, οι παραβάτες θα υπόκεινται στις εκ του νόμου αυστηρές ποινές.
Οι κατασχέσεις σχετικές με καύσιμα από τις κατεχόμενες περιοχές που πραγματοποιούνται τόσο στα Σημεία Διέλευσης όσο και στην ενδοχώρα, θα ανακοινώνονται και θα δημοσιοποιούνται άμεσα, ώστε αυτό να λειτουργεί παραδειγματικά και αποτρεπτικά. Επιπλέον τούτου, αποφασίσθηκε να δημοσιοποιηθούν και οι προηγούμενες κατασχέσεις.
Να αποσταλούν προειδοποιητικές επιστολές προς όλους τους Συνδέσμους που έχουν μέλη επαγγελματίες οδηγούς, σε σχέση με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή αυστηρών χρηματικών ποινών.
Θα εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης σύγχρονης τεχνολογίας για αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων.
Σε συνέχεια της συμφωνημένης κατάληξης για άμεση λήψη των πιο πάνω μέτρων, κρίνεται ότι η σημερινή κινητοποίηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων δεν εξυπηρετεί κανένα καλώς νοούμενο συμφέρον.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση