ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άγρια κόντρα Οδυσσέα - Προεδρικού: «Fake news και τασσιηνόπιττες»

Με αφορμή τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος κατά τα έτη 2013 - 2018

24news team

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε Γενικό Ελεγκτή και Προεδρικό με αφορμή τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος κατά τα έτη 2013 – 2018. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επανήλθε το πρωί της Τετάρτης (29/11) με νέα ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) σχολιάζοντας πρωινές δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον «Πολίτη», αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Ντράπηκε η ντροπή».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρξαν ποτέ, μα ποτέ υπερωρίες για τον Νίκο Χριστοδουλίδη που ασκούσε τα καθήκοντα του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος», τόνισε ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, εξηγώντας παράλληλα, «το 2014 με τη συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο, ήταν γνωστές, κοινοποιήθηκαν στην εφημερίδα της Δημοκρατίας, στάλθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στάλθηκαν και στην Ελεγκτική Υπηρεσία στην οποία Ελεγκτής ήταν ήδη ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Συνεχίζοντας επεσήμανε, «ότι λάμβανε ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν στα πλαίσια αυτών των αποφάσεων, θα απαντηθούν όλα και ήταν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Εμείς έχουμε πάντως την απορία προς τι αυτή η έρευνά αυτήν την ώρα, ενώ ήταν τα πάντα γνωστά στην Ελεγκτική Υπηρεσία, προς τι η σκοπιμότητα της διαρροής με τον τρόπο που έγινε. Θα πρέπει οι ανεξάρτητοι θεσμοί του κράτους για να κρατούν ψηλά το κύρος τους, να παραμένουν έξω από την πολιτική».

Ερωτηθείς από πού προέρχονται αυτές οι σκοπιμότητες ή ποιον εξυπηρετούν, ο κ. Βίκτωρας απάντησε, «ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του αλλά νομίζω όταν για τέτοια ξεκάθαρα πράγματα, σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, σε θέματα που είναι γνωστά και πασίγνωστα, μετά από 9 χρόνια να το πω λαϊκά ‘’ανακαλύπτουμε την τασσιηνόπιττα’’ και βρίσκουμε δήθεν σκάνδαλα, εάν αυτά δεν εμπεριέχουν και πολιτικές σκοπιμότητες, δεν ξέρω πώς μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς».

Αυτούσια η ανάρτηση του Γενικού Ελεγκτή 

«Ντράπηκε κι η ντροπή. Μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες, για fake news και για τασhινόπιττες. Προς το παρόν δεν θα απαντήσουμε επί της ουσίας της υπόθεσης. Επιφυλασσόμαστε όμως να επανέλθουμε αν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης συνεχίσουν να παραποιούν την αλήθεια.

Όσον αφορά τη διαρροή: Όταν οι πολίτες δουν την ανακοίνωσή μας και το χθεσινό δημοσίευμα, θα αντιληφθούν ότι η Αλήθεια δεν είχε το προσχέδιο της ανακοίνωσης μας. Κάποιος που δεν είχε πλήρη γνώση των γεγονότων, άκουσε ότι έφθασε στο προεδρικό μια έκθεση στην οποία γινόταν αναφορά σε επιστροφή χρημάτων. Αυτός μίλησε με τη δημοσιογράφο της Αλήθειας (που συνεργάζεται και με τον Πολίτη). Την Δευτέρα το βράδυ (την προηγούμενη του δημοσιεύματος), άλλος δημοσιογράφος του Πολίτη, με ρωτούσε νυκτάτικα «πότε θα δώσουμε την έκθεση μας για τον Χριστοδουλίδη». Δεν του απάντησα. Είναι προφανές ότι κάποιος στο Προεδρικό, που απλώς άκουσε γενικές συζητήσεις για το θέμα, τους το «σφύρισε». Γνωρίζουμε δε όλοι ποιοι έχουν σχέση με τον Πολίτη και την Αλήθεια.

Τοις φρονίμοις ολίγα».

Υπενθυμίζεται πως το όλο ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» όπου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιστρέψει τις αμοιβές που έλαβε ως υπερωρίες και επιδόματα κατά την πενταετία 2013-2018 που υπηρετούσε στο Προεδρικό με απόσπαση. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Απαντάει γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία η Κυβέρνηση

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ, δήλωσε πως η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία. Μάλιστα, τόνισε «πως ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση