ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνέχεια στις συναντήσεις αποφάσισαν Μαυρογιάννης - Θεοπέμπτου

Σειρά θεμάτων που αφορούν την Κύπρο γενικά και το Κυπριακό άλλα και θέματα που ενδιαφέρουν, συζήτησαν Μαυρογιάννης - Θεοπέμπτου

ΚΥΠΕ

Σειρά θεμάτων που αφορούν την Κύπρο γενικά και το Κυπριακό άλλα και θέματα που ενδιαφέρουν, συζήτησαν το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου 90 λεπτών, η οποία έγινε στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων στην παρουσία μελών της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι υπήρξε μια παραγωγική συζήτηση και εξέφρασε την ελπίδα η συζήτηση να συνεχίσει.

«Θα δούμε το θέμα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα πάει σε Κεντρική Επιτροπή η οποία θα αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα όσον αφορά το θέμα των προεδρικών εκλογών», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυρογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος που ήταν παρόντα στη συνάντηση, είπε ότι ήταν «μια πολύ καλή συνάντηση» κατά την οποία συζήτησαν «πολλά ζητήματα που άπτονται του τόπου μας και του Κυπριακού».

Ανέφερε ότι η ανταλλαγή απόψεων ήταν εποικοδομητική και «άνοιξε ζητήματα παρά έκλεισε» και πρόσθεσε πως «πρέπει να βρούμε τους τρόπους στο αμέσως προσεχές διάστημα να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση».

«Πάντα ο χρόνος δεν αρκεί και πρέπει να σκεφτούμε και το παρακάτω», ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, ο οποίος είπε ότι είναι «εν δυνάμει υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και υπό αυτή την έννοια» ήθελε να έχει αυτή τη συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων.

Ανέφερε ότι θα συνεχίσουν «πάντα μέσα σε ένα πνεύμα πλήρους και αμοιβαίου σεβασμού και ανταλλαγής απόψεων για το καλό του τόπου μας».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα έχουν νέα συνάντηση και πότε θα λάβει απόφαση το Κίνημα σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος, «θα συνεχίσουμε τις επαφές και τα θέματα που έχουμε ανοίξει είτε με τα κόμματα είτε με τους υποψήφιους προέδρους» και πρόσθεσε πως στη συνέχεια «θα πάμε με σύσταση στην Κεντρική Επιτροπή η οποία θα καθοδηγήσει το πολιτικό Σώμα του Κινήματος για τα επόμενα βήματα χωρίς να ξεκαθαρίζεται οτιδήποτε».

«Αυτή την στιγμή είμαστε στο στάδιο των διαδικασιών μας που σημαίνει Πολιτική Επιτροπή και Κεντρική Επιτροπή χωρίς να έχουμε στενά χρονοδιαγράμματα», πρόσθεσε.

Απαντώντας για το χρόνο λήψης της απόφασης του Κινήματος για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι αυτό το θέμα θα εξεταστεί στην Κεντρική Επιτροπή, προσθέτοντας πως «και άλλες φορές είχαμε εκφράσει δημοσίως την υποστήριξη μας σε υποψηφίους ακόμη και το Φθινόπωρο».

Ερωτηθείς αν το Κίνημα βρίσκεται κοντά στις θέσεις του κ. Μαυρογιάννη, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι δεν είχαν διαφωνίες και πρόσθεσε πως έκαναν μια πάρα πολύ καλή συζήτηση όπως κάνουν με όλους τους υποψηφίους.

Αναφέρθηκε επίσης στις ανησυχίες του Κινήματος για πάρα πολλά θέματα και πρόσθεσε ότι η σημερινή συζήτηση «ήταν τέτοιου είδους».

Σε ερώτηση αν χρειαστεί θα συναντηθεί το Κίνημα εκ νέου με τον κ. Μαυρογιάννη, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι το Κίνημα είναι στην διάθεση όλων για συναντήσεις και πρόσθεσε ότι με κάποιους υποψήφιους έχουν γίνει δύο συναντήσεις ή και τρεις.

Ανέφερε ότι «οι συζητήσεις πάντα ωφελούν έστω και αν δεν υποστηρίξεις κάποιους υποψήφιους», προσθέτοντας ότι είναι «καλά είναι να εκφράσεις τις απόψεις και τις ανησυχίες σου», λόγω και των πολλών προβλημάτων που έχει ο τόπος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X