ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεσπαθώνει η συνεργάτιδα του Παπαδάκη μετά το σάλο με τις κρυφές κάμερες

Καταγγέλλει ότι είναι παράπλευρο θύμα του πολέμου πολιτικής εξόντωσης του Δ. Παπαδάκη

Για βιασμό της προσωπικότητας της κανει λόγο η συνεργάτιδα του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη με αφορμή το επίμαχο βίντεο που δημοσιεύθηκε προ ημερών με πρωταγωνίστρια την ίδια στο Πολιτικό Γραφείο του Ευρωβουλευτή.

Το δικηγορικό γραφείο Χριστόφορου Χριστοφή το οποίο εκπροσωπεί την ίδια κοινοποιεί ανακοίνωση με τη θέση της γυναίκας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ενεργούμε εκ μέρους και κατόπιν οδηγιών της πελάτισσας μας, κ. Νάσως Ζωγράφου, από τη Λεμεσό αναφορικά με βίντεο που έχει κυκλοφορήσει από τις 13/02/2020 στο YouTube με τίτλο: «papadakis antismocking centre illegal activities exposed» και έχει αναπαραχθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και θα το εκτιμούσαμε εάν δημοσιεύατε το παρόν Δελτίο Τύπου.

Η πελάτισσα μας έχει προσληφθεί από το έτος 2014 ως υπεύθυνη του Γραφείου του Ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδάκη, το οποίο στεγάζεται στη Λεωφόρο Αθαλάσσας 176 στη Λευκωσία, θέση στην οποία εργάζεται μέχρι σήμερα.

Η πελάτισσά μας υπήρξε παράπλευρο θύμα του πολέμου πολιτικής εξόντωσης που έχει ξεσπάσει κατά του Ευρωβουλευτή κ. Παπαδάκη, ο οποίος κατέληξε στην διαγραφή του από την ΕΔΕΚ. Ειδικότερα, η κ. Ζωγράφου έχει υποστεί ένα πρωτοφανή δημόσιο εξευτελισμό, που ισούται με βιασμό της προσωπικότητας της, καθώς επίσης και βάναυση παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτό της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δεδομένων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τονίζουμε ότι η κινηματογράφηση του εν λόγω βίντεο είναι παράνομη, καθότι έγινε με παράνομα μέσα και χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεση της πελάτισσάς μας. Επιπλέον, το εν λόγω βίντεο κυκλοφόρησε παράνομα στο YouΤube, απεστάλη σε προσωπικά e-mails δημοσιογράφων και 2 CHRISTOPHI & ASSOCIATES LLC ADVOCATES & LEGAL CONSULTANTS Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), καθώς επίσης και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Προφανής στόχος της εν λόγω παράνομης βιντεογράφησης ήταν η σύνδεση και η εμπλοκή της πελάτισσάς μας, και ουσιαστικά του Ευρωβουλευτή, σε δήθεν παράνομη δραστηριότητα. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπο της πελάτισσάς μας και ακούγεται καθαρά η φωνή της, ενώ υπάρχουν παράλληλα υπότιτλοι στα αγγλικά, αφού πρόθεση ήταν το βίντεο να σταλεί εκτός Κύπρου.

Ενόψει των πιο πάνω, με την παρούσα σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Η λήψη και κυκλοφορία του βίντεο είναι πασίδηλα παράνομη. Συνεπώς, καλούμε τα ΜΜΕ να μη δημοσιεύουν και/ή αναπαράγουν και/ή κυκλοφορούν το βίντεο σε οποιοδήποτε μέσο ή πλατφόρμα με καθ οιονδήποτε τρόπο.

2. Περαιτέρω, καλούμε τα ΜΜΕ όπως αφαιρέσουν το βίντεο από δημόσια προσβάσιμους στο κοινό χώρους, όπως ιστοσελίδες ή άλλες πλατφόρμες.

3. Αναγνωρίζουμε ότι, στα πλαίσια της αποστολής τους, διάφορα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν και αναπαρήγαγαν το βίντεο χωρίς προηγουμένως να ελέγξουν τη νομιμότητα αυτής της ενέργειας. Το ίδιο δεν ισχύει για διάφορα άτομα τα οποία σκόπιμα απέστειλαν το βίντεο μέσω e-mail ή το μοιράστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν παράνομο.

Απευθύνουμε προειδοποίηση προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες περιέρχεται στην αντίληψη μας αναπαραγωγή του βίντεο θα αντιμετωπίζονται με τη λήψη νομικών μέτρων. Ως προς τα πραγματικά γεγονότα παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το κοινό σας για τα εξής:

1. Πριν το 2014, η κ. Ζωγράφου ήταν μέτοχος μαζί με τον κ. Παπαδάκη στην εταιρεία Armonia Antismoking Center Ltd (HE127817), η οποία παρέχει θεραπείες διακοπής του καπνίσματος.
2. Η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε στις 12/02/2002 και ανήκε αρχικά σε άλλο μέτοχο, με γραφεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Στη Λευκωσία τα γραφεία της ήταν ανέκαθεν στην Λεωφόρο 3 CHRISTOPHI & ASSOCIATES LLC ADVOCATES & LEGAL CONSULTANTS Αθαλάσσας 176, στον ίδιο όροφο που στεγάζεται και το πολιτικό γραφείο του κ. Παπαδάκη, σε ξεχωριστό γραφείο.
3. Κατά το έτος 2007, την εταιρεία ανέλαβαν από κοινού η κ. Ζωγράφου και ο κ. Παπαδάκης, ως βασικοί μέτοχοι.

4. Το 2014, με την εκλογή του κ. Παπαδάκη στην Ευρωβουλή, οι μετοχές του μεταβιβάστηκαν στην κ. Ζωγράφου και ο ίδιος έπαψε να έχει οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία και τις δραστηριότητές της. Λόγω του ότι η εταιρεία είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, η κ. Ζωγράφου συνέχισε η ίδια αποκλειστικά τις εργασίες της σε περιορισμένο ωστόσο βαθμό.

5. Περί τα τέλη Ιουνίου 2019 και ενώ η κ. Ζωγράφου ήταν με ετήσια άδεια από το Γραφείο του Ευρωβουλευτή από τις 27/06/2019 μέχρι και 12/07/2019, επικοινώνησε μαζί της, άγνωστο, σε εκείνη, άτομο που ενδιαφέρονταν για θεραπεία διακοπής του καπνίσματος.

6. Ο ενδιαφερόμενος προσήλθε στα γραφεία της εταιρείας στις 28/06/2019 στις 21.00 το βράδυ, συνάντησε τη κ. Ζωγράφου, έκανε την θεραπεία, πλήρωσε το ποσό των €350, έλαβε απόδειξη και αποχώρησε. Στη συνέχεια, στις 03/07/2019 επισκέφθηκε εκ νέου τα γραφεία της εταιρείας και την κ. Ζωγράφου για συμπληρωματική θεραπεία.

7. Όπως προέκυψε πολύ πρόσφατα, δηλαδή στις 13/02/2020 με την κυκλοφορία του βίντεο, η επίσκεψη έγινε προσχεδιασμένα, με σκοπό να βιντεογραφηθεί παράνομα τόσο η κλήση για διευθέτηση ραντεβού, όσο και η επίσκεψη, με σαφή επιδίωξη τη «συλλογή στοιχείων» ούτως ώστε στη συνέχεια να γίνει επίκληση δήθεν παράνομων δραστηριοτήτων από πλευράς Ευρωβουλευτή κ. Παπαδάκη.

8. Οι εμπνευστές αυτής της ιδέας δεν υπολόγισαν και δε σεβάστηκαν την κ. Ζωγράφου ως άνθρωπο, την οποία βιντεογράφησαν εν αγνοία της και έπειτα κυκλοφόρησαν το βίντεο. Τόσο είναι το επίπεδο ηθικής τους, που δεν είχαν κανένα φραγμό στο να την διαπομπεύσουν δημόσια και να τη συνδέσουν με δήθεν παράνομες ενέργειες του Ευρωβουλευτή.

9. Η κ. Ζωγράφου έχει καταγγείλει την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή, 14/02/2020, στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Αστυνομίας και έχει ζητήσει την πλήρη διερεύνησή της. 4 CHRISTOPHI & ASSOCIATES LLC ADVOCATES & LEGAL CONSULTANTS Είναι η θέση μας ότι αυτή η υπόθεση είναι πρωτοφανής και προκαλεί τρόμο στον κάθε πολίτη για το μέχρι που μπορεί να φτάσουν κάποιοι αδίστακτοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Βρισκόμαστε ενώπιων μίας καλά προσχεδιασμένης ενέργειας, παράνομης καταγραφής ιδιωτικών συνομιλιών και ενεργειών πολιτών και αρχειοθέτησης υλικού, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αυτό ως αποδεικτικό μέσο ενάντια σε άλλα πρόσωπα στον κατάλληλο χρόνο.

Δυνατόν, κατά τη γνώμη μας, να έχουν διαπραχθεί σειρά ποινικών αδικημάτων, όπως αυτό της απάτης, της συνομωσίας, της παράνομης βιντεογράφησης και κυκλοφορίας βίντεο, της παράνομης επέμβασης σε προσωπικά δεδομένα, της προβολής του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα κ.α.

Η πελάτισσά μας προτίθεται να λάβει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεση της για προστασία της προσωπικότητά της και των δικαιωμάτων της. Η υπόθεση θα καταγγελθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων. 

Τέλος, καλούμε την Αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στη διεύρυνση της υπόθεσης, στη σύλληψη των ενόχων και στην προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν κατά τη γνώμη μας αρκετά στοιχεία που με τις κατάλληλες ενέργειες θα αποκαλύψουν το άτομο ή άτομα που εμπλέκονται στην δημιουργία και κυκλοφορία του βίντεο. Η πελάτισσα μας επιφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματά της.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X