ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακυρώνονται οι εκλογές των Οικολόγων

Μετά από απόφαση του Δικαστηρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην αναβολή του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του προχώρησε την Παρασκευή το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά από την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα, που αναστέλλει τη διαγραφή του μέλους του, Σωτήρη Χρίστου.

Η αναβολή του Εκλογικού Συνεδρίου του Κινήματος θα διαρκέσει εξήντα ημέρες, μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση, που αφορά στην αποκατάσταση της ιδιότητας του μέλους του Κινήματος Σωτήρη Χρίστου, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη μετά από διαγραφή τον Ιούλιο του 2021.

Ο Σωτήρης Χρίστου προσέφυγε στη δικαιοσύνη μετά τη διαγραφή του από το κόμμα, αφού ήθελε να διεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο.

Σε συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων του κόμματος αποφασίστηκε όπως το διάταγμα γίνει σεβαστό και οριστεί μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει συγκεκριμένα ότι «λόγω έκδοσης Ενδιάμεσου Διατάγματος, ημερομηνίας 8 Οκτωβρίου 2021, που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το 12o Παγκύπριο Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο την Κυριακή 10 Οκτωβρίου του 2021, αναβάλλεται».

Σημειώνει ότι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απαγορεύει την περαιτέρω υλοποίηση της επίδικης απόφασης του Κινήματος Οικολόγων, με την οποία διαγράφηκε ο Σωτήρης Χρίστου.

Το Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα που αναστέλλει τις επικείμενες εκλογές του Κινήματος για 60 ημέρες, ώστε να μπορέσει ο αιτητής να θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος, καθώς και να του δοθεί το δικαίωμα να κάνει μια στοιχειώδη προεκλογική εκστρατεία, για σκοπούς ισότητας.   

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X