ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Υπουργικό το θέμα με τη βία στα γήπεδα

«Είναι απαράδεκτα όλα όσα είδαμε χθες», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Συγκεκριμένες αποφάσεις για αντιμετώπιση φαινομένων όπως αυτά με τα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος-Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα ανακοινωθούν μετά την προσεχή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί το θέμα, δήλωσε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς για το θέμα στο περιθώριο εκδήλωσης στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε τα επεισόδια απαράδεκτα. «Είναι απαράδεκτα όλα όσα είδαμε χθες. Δεν τιμούν κανένα και ειδικά όσους θέλουν να τιμούν τον αθλητισμό. Έχω δει την έκθεση και από την Υπουργό και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας". Πρόσθεσε πως ζήτησε το θέμα να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Υπουργικού Συμβουλίου και να αναμένονται μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις, επαναλαμβάνοντας πως «τέτοιου είδους φαινόμενα δεν τιμούν κανένα και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά».

Ερωτηθείς αν με όλα αυτά που γίνονται θα είχε εμπιστοσύνη να μεταβεί σε ένα στάδιο με τα παιδιά του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε: «Με όλη την ειλικρίνεια όχι. Δεν πρόκειται να ωραιοποιήσω μια κατάσταση με όλα αυτά που είδαμε χθες».

Την ίδια στιγμή, σημείωσε, «δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται από κάποιους, είτε σωματεία, είτε αθλητικές οργανώσεις να μην βλέπουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει έστω και ένα τέτοιο φαινόμενο η απάντηση στο ερώτημά σας είναι όχι. Για αυτό λόγω της σοβαρότητας του θέματος έχω ζητήσει την εγγραφή στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες αποφάσεις αντιμετώπισης τέτοιου είδους φαινομένων», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν οι αποφάσεις αυτές μπορεί να φτάνουν μέχρι το Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Να αναμένετε να ακούσετε τις αποφάσεις που θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ήδη έχω ενώπιόν μου πέραν των εκθέσεων εισηγήσεις τις οποίες θα μελετήσω απόψε και στο Υπουργικό Συμβούλιο ύστερα από συζήτηση που θα γίνει θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις».

Ερωτηθείς αν ενδέχεται να υπάρξουν πειθαρχικές διώξεις άλλων μελών της Αστυνομίας, ανέφερε πως «ό,τι χρειάζεται να γίνει να είστε σίγουροι ότι θα γίνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X