ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις Μαλδίβες ο Αβέρωφ;

Ο μαγευτικός προορισμός που λατρεύουν celebrities και νεόνυμφοι

24news team

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και οι περισσότεροι δράττουν την ευκαιρία να γεμίσουν μπαταρίες, αυτό φαίνεται να έκανε, σύμφωνα με φήμες και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι φήμες στα πολιτικά πηγαδάκια της Λευκωσίας αναφέρουν ότι ο κος. Νεοφύτου βρίσκεται οικογενειακώς στις εξωτικές Μαλδίβες, προσπαθώντας, προφανώς, να χαλαρώσει και να ξεγνοιάσει, αφήνοντας για λίγο πίσω του τις σκοτούρες της καθημερινότητας και την πίεση της πολιτικής ζωής, που ομολογουμένως ήταν αρκετή το τελευταίο διάστημα.

Οι Μαλδίβες είναι από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς αρκετών ξένων, και όχι μόνο, celebrities, με πρώτη εξ αυτών μια γνώριμη σε όλους μας, την Ελένη Μενεγάκη, η οποία ουκ ολίγες φορές επισκέφθηκε τις Μαλδίβες για να χαλαρώσει. Επίσης, είναι και η πρώτη επιλογή των Κύπριων νεόνυμφων. Όπως είναι εξάλλου γνωστό, ο εν λόγω προορισμός, είναι και ο αγαπημένος της οικογένειας Παμπορίδη.

Οι εξωτικές Μαλδίβες

Η Δημοκρατία των Μαλδιβών (Republic of Maldives) ή Μαλδίβες Νήσοι (Maldive Islands) είναι νησιωτική χώρα την οποία συναποτελούν Ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας με έκταση 300 τ.χλμ. και πληθυσμό 383.976 κατοίκους. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του 2019, αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος, καθώς και το μικρότερο κράτος στον κόσμο.

Οι Μαλβίδες ήταν βρετανικό προτεκτοράτο από το 1887 μέχρι την ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας τους στις 26 Ιουλίου του 1965. Έγιναν Δημοκρατία στις 11 Νοεμβρίου του 1968. Να σημειωθεί ότι πλέον αποτελεί παγκοσμίως υψηλό πόλο τουριστικής έλξης. Πρωτεύουσα και μοναδική πόλη είναι το Μαλέ.

Οι είκοσι έξι Ατόλες των Μαλδιβών περικλείουν ένα έδαφος με 1.192 νησίδες, εκ των οποίων μόλις 250 νησιά είναι αυτά που κατοικούνται.
Η χαρτογράφηση των νησιών άρχισε από τους Βρετανούς, το 1834-36. Φτιάχτηκαν τρεις χάρτες από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Βασιλικού Ναυτικού.

Πως θα πάτε Μαλδίβες

Ποιο κάτω σας δίνουμε τους συνδέσμους στους οποίους μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια από Λάρνακα για Μαλέ τις ημερομηνίες της επιλογής σας.

Emirates

Skyscanner

Που να μείνετε αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στις Μαλδίβες

Four Seasons Resort at Kuda Huraa

Το «Four Seasons Resort at Kuda Huraa» είναι το πολυτελές θέρετρο το οποίο δεσπόζει στην περιοχή και που κυρίως προτιμούν οι επισκέπτες.

Βρίσκεται σε ιδιωτικό νησί σε μικρή απόσταση από το Μαλέ. Διαθέτει ένα ειδυλλιακό spa, το οποίο, μάλιστα, είναι σε δικό του μικρό υπεράκτιο νησί. Είναι ιδανικό τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια.

Όσοι το επισκέφθηκαν το χαρακτηρίζουν με μία μόνο λέξη… παράδεισο!

BANYAN TREE VABBINFARU

Το «Banyan Tree Vabbinfaru» άνοιξε το 1995 και ήταν το πρώτο διεθνές θέρετρο αλυσίδων στις Μαλδίβες. Βρίσκεται στην Βόρεια Ατόλη του Μαλέ και απέχει μόλις 20 λεπτά με ταχύπλοο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Velanaa.

Μοναδικά σχεδιασμένο και περιτριγυρισμένο από μια λευκή παραλία και 48 κομψές ρουστίκ βίλες με πισίνα οι οποίες βρίσκονται μέσα σε καταπράσινους τροπικούς κήπους.

Μαζί με το ‘’αδελφό’’ νησί, Angsana Ihuru, μόλις πέντε λεπτά με ταχύπλοο, το θέρετρο είναι η απόλυτη, ονειρεμένη εμπειρία των Μαλδίβων.
Όσοι το επισκέφθηκαν το χαρακτηρίζουν ως… το απόλυτο όνειρο!

One&Only Reethi Rah

To «One & Only Reethi Rah» δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να εξερευνήσουν τον παράδεισο του τροπικού νησιού, απολαμβάνοντας την αυθεντική κουζίνα και μοναδικές εμπειρίες στον Ινδικό.

Ένα μέρος όπου τα γαλαζοπράσινα καθαρά νερά συναντούν τους γαλάζιους ουρανούς. Ένας τροπικός παράδεισος με 12 παρθένες παραλίες.

Όσοι το επισκέφθηκαν το χαρακτηρίζουν ως… μαγεία!

Να σημειωθεί ότι το 24News επικοινώνησε με τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού το απόγευμα της Παρασκευής (23/7) για να εξακριβώσει κατά πόσον ή όχι ισχύουν οι εν λόγω φήμες, ωστόσο, δεν απάντησε κάποιος. Εν συνεχεία σε επικοινωνία με στέλεχος του κόμματος, θέτοντας το ερώτημα, ο ίδιος δήλωσε άγνοια.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση