ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 18 Ιανουαρίου η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Συμφωνήθηκε στη σύσκεψη ΠτΔ - κομμάτων

Στις 18 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στη Βουλή ο αναθεωρημένος κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος απασχόλησε σήμερα τη σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας αναφέρει πως κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό προτάσεων των πολιτικών δυνάμεων. Οι εν λόγω προτάσεις, όπως είπε, υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου που είχαν το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Υπουργοί της Κυβέρνησης με τα κόμματα, προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να καταστεί δυνατό να εγκριθεί από τη Βουλή ο προϋπολογισμός το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Σεντώνας σημειώνει ότι τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσαν εκτενώς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επιμέρους τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, οι οποίες έγιναν με βάση τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν και τον διάλογο που προηγήθηκε.

Η όλη συζήτηση, προσθέτει, διεξήχθη σε δημιουργικό κλίμα, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις που εκφράστηκαν.

Ο κ. Σεντώνας αναφέρει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί προς έγκριση κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Καταλήγοντας, αναφέρει πως με εισήγηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και με ομοφωνία του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα γίνει σε συνεδρίαση της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 18 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X