ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην παρουσία εκατοντάδων υποστηρικτών η προεκλογική συγκέντρωση Πανίκου Κωνσταντίνου

«Νέο όραμα, Νέα Εποχή, Νέα Έγκωμη»

Με σύνθημα «Νέο όραμα, Νέα Εποχή, Νέα Έγκωμη», πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 20 Μαρτίου, η Πανδημοτική συγκέντρωση του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Αντιδημαρχία Έγκωμης, Πανίκου Κωνσταντίνου.

Η εκδήλωση έγινε στο οίκημα του σωματείου Ε. Θ. Α. Έγκωμης, σε μια κατάμεστη αίθουσα από φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας Πανίκου Κωνσταντίνου, τόσο από τα τρία κόμματα που την υποστηρίζουν επίσημα, ΑΚΕΛ, ΔΗ.ΚΟ. και ΔΗ.ΠΑ. όσο και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Αρχικά πήραν το λόγο, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την Ανεξάρτητη υποψηφιότητα Πανίκου Κωνσταντίνου, ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιας, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑ. Μάριος Καρογιάν, όπου στο δικό τους χαιρετισμό, στάθηκαν στους κύριους άξονες στους οποίους στήριξαν την απόφαση τους όπως για παράδειγμα την αγάπη του Πανίκου Κωνσταντίνου για την Έγκωμη, την εντιμότητα και την εργατικότητα του ως επίσης και την ικανότητα του να οδηγήσει την κοινότητα στη νέα εποχή, ενώ εξέφρασαν και οι τρεις τη βεβαιότητα νίκης στις εκλογές Ιουνίου.

Το δικό τους σύντομο χαιρετισμό, απηυθύναν επίσης ο Επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Ανεξάρτητου υποψήφιου Αντιδημάρχου ΄΄Έγκωμης Πανίκου Κωνσταντίνου, Σταύρος Καττάμης, ο Νίκος Παναγιώτου που διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του τέως ΠτΔ Γλαύκου Κληρίδη, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ Έγκωμης Μάρκος Δράκος Χριστοφίδης, η νομικός Μελίνα Πύργου, ο πρόεδρος της ΚΟΚ Αντρέας Μουζουρίδης και ο οικογενειακός φίλος της οικογένειας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Χανδριώτης.

Με φάρο την ανιδιοτελή αγάπη του και το όραμα του για την Έγκωμη, ο κ. Πανίκος Κωνσταντίνου, ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του που μεταξύ άλλων αποτελούνται από τα πιο κάτω:

Καθαριότητα
Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η καθαριότητα του Δήμου είναι ύψιστης προτεραιότητας. Τόνισε ότι θα τον βλέπουν σε καθημερινή βάση στους δρόμους, για να εντοπίζει και να επιλύει τυχόν προβλήματα.

Κρατική Έκθεση
Εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας ενός πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος δεν θα πρέπει να είναι σε καμιά περίπτωση μικρότερος του 80% του συνολικού εμβαδού της Κρατικής Έκθεσης. Περιμετρικά του χώρου προωθεί δημιουργία υποδομών όπου θα μπορούν να τρέχουν οι δημότες, ενώ απαραίτητη θεωρεί και την δημιουργία γηπέδων ως επίσης και την πίστα για skate και ποδήλατα.

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί τη δημιουργία λίμνης κατακράτησης και επεξεργασίας όμβριων υδάτων νοουμένου ότι θα γίνουν οι απαραίτητες υδρολογικές μελέτες.

Βιομηχανική περιοχή
Ψηλά στις προτεραιότητες του είναι η αξιοποίηση και αναβάθμιση της Βιομηχανικής περιοχής της Έγκωμης, μέρος της οποίας είναι για χρόνια ανενεργό. Μεταξύ άλλων, θα κάνει υποχρεωτική την καθαριότητα-περίφραξη των τεμαχίων από τους ιδιοκτήτες.

Park and ride
Ο κ. Κωνσταντίνου ήταν κάθετος και εξέφρασε με την αποφασιστικότητα που τον διακατέχει την αντίδραση του για την δημιουργία του σταθμού Park and Ride στο χώρο στάθμευσης του Μακάρειου Αθλητικού Κέντρου.

Συμμετοχική λειτουργία
Βασικός άξονας στο πρόγραμμα του κ. Πανίκου Κωνσταντίνου, είναι να έχει λόγο ο πολίτης και εξέφρασε την πρόθεση του για την καθιέρωση των τοπικών Συμβουλευτικών Δημοψηφισμάτων Δημοτών που θα αφορούν τα μεγάλα θέματα της τοπικής κοινωνίας της Έγκωμης.

Ανάπλαση του πυρήνα στην περιοχή της παλαιάς Έγκωμης
Πρόκειται για ένα έργο όπως τόνισε που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί, διατηρώντας βέβαια τον πολεοδομικό χαρακτήρα της περιοχής.

Αδέσποτα ζώα
Εξέφρασε τη θέση του για συχνές εκστρατείες εγγραφής σκύλων όπως και την προσπάθεια για δημιουργία και στήριξη καταφυγίων σκύλων και τοποθέτηση περισσότερων καλάθων για τα περιττώματα των ζώων, ενώ υποσχέθηκε ότι με την εκλογή του θα πραγματοποιήσει επιχορηγημένα προγράμματα για στείρωση αδέσποτων γάτων.

Αθλητικές εγκαταστάσεις
Θα επιδιώξει τη σύναψη προγράμματος μόνιμης συνεργασίας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού μέσω του οποίου, όλοι οι αθλητικοί χώροι του Οργανισμού που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, τεθούν δωρεάν στη διάθεση των δημοτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση