ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
28° Λευκωσία,
16 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Στην Βουλή η αναβολή των δημοτικών εκλογών

Τάχθηκαν υπέρ τα τρία μεγάλα κόμματα

ΚΥΠΕ

Με τη μορφή του κατεπείγοντος οδηγείται το απόγευμα στην Ολομέλεια η πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών και επέκταση της θητείας των ήδη εκλελεγμένων τοπικών αρχών μέχρι την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ανέφερε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών ότι στη χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τρία τροποποιητικά νομοσχέδια που αν υιοθετηθούν θα επιτρέψουν την επέκταση της θητείας των εκλελεγμένων τοπικών αρχών. Τα διαδικαστικά αυτά νομοσχέδια κατατέθηκαν στην Ολομέλεια με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Κατά τη συνεδρία, βουλευτές των τριών μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τάχθηκαν υπέρ της αναβολής των εκλογών και της υιοθέτησης ενός στενού χρονοδιαγράμματος για έγκριση των νομοσχεδίων της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, το πιθανότερο μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άριστος Δαμιανού εισηγήθηκε όπως η Επιτροπή ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου συστηματική εξέταση των νομοσχεδίων με ένα πολύ κλειστό ορίζοντα για ολοκλήρωση της προσπάθειες.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών ξεκίνησε την κατ’ άρθρο συζήτηση των τριών διαδικαστικών νομοσχεδίων, που θα οδηγηθούν το απόγευμα στην Ολομέλεια .

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμα ότι μέσα από τη διαβούλευση η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι υπερισχύουν τα επιχειρήματα για επέκταση της θητείας των νυν εκλελεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δήλωσε επίσης ότι παράλληλα με αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια δέσμευση κυβέρνησης και νομοθετικής εξουσίας, «ένα συμβόλαιο τιμής απέναντι στους πολίτες» για άμεση ψήφιση της μεταρρύθμισης.

Η Κυβέρνηση, είπε, είναι έτοιμη να συναινέσει να δοθεί ένας πρόσθετος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των τριών νομοσχεδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση