ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Biennale Arte Αβέρωφ Νεοφύτου και Μαρία Σελίπα

Η σχετική ανάρτηση

24news team

Χαλαρές στιγμές στη Βενετία απολαμβάνουν Αβέρωφ Νεοφύτου και Μαρία Σελίπα. Μάλιστα, οι δυο τους δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την 60ή Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης - Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, η οποία πραγματοποιείται για το κοινό μεταξύ 20 Απριλίου και 24 Νοεμβρίου 2024, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον επιμελητή και ιστορικό τέχνης Adriano Pedrosa.

Ο Αβέρωφ και η Σελίπα επισκέφθηκαν το Κυπριακό Περίπτερο της έκθεσης, σύμφωνα με δημοσίευση της κ. Σελίπας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Κύπρος εκπροσωπείται από το καλλιτεχνικό ντούο Lower Levant Company (Πήτερ Εραμιάν, Emiddio Vasquez), την καλλιτεχνική κολεκτίβα Endrosia (Αλέξανδρος Ξενοφώντος, Ανδρέας Ανδρονίκου, Ντόρις Μαρί Δημητριάδου, Ειρήνη Χένκιν, Μαρίνα Ασσιώτη, Νίκη Χαραλάμπους, Κυριακή Ραφαηλία Τσιρίδου) και τον καλλιτέχνη Haig Aivazian. Η πρόταση της ομάδας φέρει τον τίτλο «Σε έναν ανθισμένο χωματόδρομο δίπλα από μια ήσυχη πάροδο…» (On a wildflower-lined gravel track off a quiet thoroughfare…).

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Selipa (@mariaselipa)

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσίευσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού, η έκθεση της Κύπρου αρύεται από την πρόταξη άρθρου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του περιοδικού Forbes το 2019, με θέμα συγκαλυμμένη επιχείρηση κατασκοπείας που διεξαγόταν μέσα σε μαύρο βαν, σταθμευμένο σε ένα χωματόδρομο στην παραλιακή πόλη της Λάρνακας. Με το πιο πάνω ως σημείο εισόδου στις ιστορίες μετάδοσης και παρεμβολής που καθιστούν το νησί «μια ήσυχη πάροδο» για μυστικές επιχειρήσεις και υποκλοπές πληροφοριών σε διεθνή κλίμακα, το Κυπριακό Περίπτερο ταυτίζεται με την παραμυθοπλαστική οντότητα ενός πρακτορείου ονόματι Forever Informed, τόσο ως γεωγραφική διεύθυνση όσο και ως εικονική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X