ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Αστυνομία στέλνει ο Νουρής τον Φαίδωνα για τις κατεδαφίσεις στον Μούτταλο

Στο πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού καταγράφονται οι ενέργειες του Δημάρχου Πάφου

Στέλιος Ξιουρής

Οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Πάφου ΦΑΙΔΩΝΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣ σε Τουρκοκυπριακά υποστατικά που κατοικούνται από πρόσφυγες, κρίθηκαν επιλήψιμες σε πόρισμα που διενέργησε αρμόδιος λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ να τον στέλνει στην Αστυνομία για τα περαιτέρω.

Στο πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού καταγράφονται οι ενέργειες του Δημάρχου Πάφου, ο οποίος προχωρούσε σε έργα στην περιοχή Οσμάν Εφέντη στον Μούτταλο χωρίς την προαπαιτούμενη έγκριση από την Πολεοδομική αρχή και τον ΥΠΕΣ.

Όπως περιγράφεται στο πόρισμα, που κατατέθηκε στην Επιτροπή προσφύγων της Βουλής από τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΕΣ ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ο κ. Φαίδωνος προχώρησε σε σειρά πράξεων χωρίς νομική κάλυψη και χωρίς την συγκατάθεση των επηρεαζόμενων κατοίκων.

Η πρόεδρος της Επ. Προσφύγων και βουλευτής του ΑΚΕΛ ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΟΥΜΑ τόνισε ότι μετά την παραπομπή του κ. Φαίδωνος στην Αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει στις δικές της έρευνες προφανώς για να διερευνήσει διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ο αρμόδιος ΥΠΕΣ απεκδύεται των δικών του ευθυνών και δεν λαμβάνει καμία απόφαση.

Συνεχίζει ο κ. Νουρής να ανέχεται ακόμη τον Δήμαρχο Πάφου να προχωρεί σε έργα χωρίς να παίρνει εκ των προτέρων τις αναγκαίες άδειες, επισήμανε η κ. Κουκουμά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X