ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στεφάνου: «Πέραν από τη μισή Κυβέρνηση είναι ή προέρχεται από τον ΔΗΣΥ»

«Η περίοδος χάριτος που είχαμε δώσει στην Κυβέρνηση έχει τελειώσει»

24news team

Ξεκάθαρη είναι η στάση του ΑΚΕΛ πλέον απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης και του προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, καθώς στο πρόσωπό του βλέπουν τον συνεχιστή των πρακτικών Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ. Μάλιστα είναι πεπεισμένοι στο κόμμα της αντιπολίτευσης, ότι όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο προεκλογικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», τόνισε ότι «βλέπουμε να υπάρχουν οι ίδιες πολιτικές με την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά με άλλο πρόσωπο… Εμείς δεν ξεσηκώσαμε θύελλα. Είναι οι δηλώσεις τόσο του πρώην προέδρου όσο και του νυν που ξεσήκωσαν θύελλα. Άλλωστε γι’ αυτό έσπευσαν διάφοροι από τον ΔΗΣΥ να απαντήσουν στον πρόεδρο, τη στιγμή που πέραν από τη μισή Κυβέρνηση είναι είτε από τον ΔΗΣΥ, είτε προέρχονται απ’ αυτόν. Περίπου σε κάθε ευκαιρία στέλνουν το μήνυμα ότι 'εμείς κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επαφής με την Κυβέρνηση. Αυτά τα οποία λέγονται και γίνονται, αποδεικνύουν αυτό που εμείς λέγαμε, ότι δηλαδή έχουμε συνέχιση των πολιτικών του Συναγερμού, με άλλο πρόσωπο».

Ο κος Στεφάνου έφερε παράδειγμα το θέμα των εκποιήσεων αναφέροντας ότι «η Κυβέρνηση αυτή, όπως και η προηγούμενη, αδιαφορεί για τις μάζες της κοινωνίας οι οποίες ταλανίζονται πάρα πολύ από την ακρίβεια που θερίζει, εξανεμίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και τον προϋπολογισμό των μικρών επιχειρήσεων».

«Η περίοδος χάριτος που είχαμε δώσει στην Κυβέρνηση έχει τελειώσει. Σε λίγο κλείνει ένα χρόνο διακυβέρνησης. Ακούμε μόνο εξαγγελίες, ενίοτε τον θυμό είτε του προέδρου, που στοχευμένα διοχετεύεται μέσα από φιλμάκια, είτε ακούμε τις νουθεσίες και τα παρακάλια των Υπ. Οικονομικών προς τις τράπεζες. Αλλά σε μέτρα και σε αποφάσεις δεν έχουμε δει τίποτα. Με τα λόγια φτιάχνουμε ανώγεια και κατώγια. Οι πράξεις καθορίζουν τελικά τι πρεσβεύει ο καθένας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Κληθείς να σχολιάσεις τις εξελίξεις στην Πύλα ο κος Στεφάνου είπε πως «αποτελεί ακόμη ένα δείγμα του πώς η τουρκική πλευρά εκμεταλλεύεται το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό για να δημιουργεί νέα κατοχικά τετελεσμένα επί του εδάφους. Κάθε τέτοια ενέργεια εμάς θα πρέπει να μας κάνει πιο αποφασισμένους για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που διακόπηκαν».

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση