ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στεφάνου: «Η βάση της προοδευτικής ατζέντας είναι το προεκλογικό πρόγραμμα του Μαυρογιάννη»

Πρόθεσή μας να οικοδομήσουμε μια Κοινωνική Συμμαχία, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Πρόθεσή μας είναι να οικοδομήσουμε μια Κοινωνική Συμμαχία που να έχει και ρόλο και φωνή και η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της προσπάθειας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στην εκδήλωση «Με το βλέμμα στο μέλλον».

Η βάση της προοδευτικής ατζέντας, είπε σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, είναι το προεκλογικό πρόγραμμα του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη, το οποίο υπήρξε αποτέλεσμα πολιτικών ζυμώσεων ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και δυνάμεων πέραν του χώρου της Αριστεράς.

«Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει τη βάση όπου θα ακουμπήσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά κοινούς πολιτικούς στόχους. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι το αίτημα της αλλαγής διαπερνά την κοινωνία οριζόντια, ξεπερνά τα ιδεολογικά όρια και αγκαλιάζει ευρύτερες ομάδες που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους», είπε.

Το δια ταύτα όλης αυτής της προσπάθειας, συνέχισε, είναι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που δημιούργησε η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι βρισκόμαστε δυστυχώς σε ένα σημείο μηδέν, με την κατάσταση στο Κυπριακό να είναι απελπιστική

Η δημιουργία της Κοινωνικής Συμμαχίας, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αποτελεί βασικό πυλώνα αυτού του εγχειρήματος, οπότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα σε ποια βάση αυτή θα λειτουργήσει. Πρόσθεσε ότι το βέβαιο είναι ότι απαιτούνται δύο βασικά στοιχεία: η πολιτική βάση επάνω στην οποία θα στηρίζεται η Κοινωνική Συμμαχία και η οργανωτική συγκρότηση των δυνάμεων που την επιθυμούν.

Η πολιτική ατζέντα είπε, είναι το πρόγραμμα πάνω στο οποίο στηρίξαμε την εκλογική προσπάθειά μας. «Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές προτεραιότητες, διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές ή κομματικές καταβολές, αλλά με κοινό όραμα για τη ρότα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την οργανωτική συγκρότηση, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια δομή η οποία θα διασφαλίζει τη συμμετοχικότητα στη διαμόρφωση πολιτικών και την αποτελεσματικότητα στην πολιτική δράση.

«Θα πρόκειται για μια πολιτική πλατφόρμα η οποία δεν θα προϋποθέτει την ένταξη στο ΑΚΕΛ. Θα δίνει τη δυνατότητα του διαλόγου και των ζυμώσεων με τη διατύπωση προτάσεων, παρεμβάσεων καθώς και συμμετοχή σε κοινές δράσεις. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους και να αντλήσουμε από την πολιτική σοφία των πολλών στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης», συνέχισε.

«Σε όσους παραμένουν καχύποπτοι ως προς τα κίνητρα ή την κατάληξη αυτής της προσπάθειας, απαντώ ευθέως και χωρίς να μασώ τα λόγια μου: Η προσπάθεια αυτή δεν δρομολογείται σε πολιτικό κενό. Υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας: η διπλή εκλογική αναμέτρηση το 2024 και οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπου θα μετρηθεί επί του εδάφους η αλληλεπίδραση του ΑΚΕΛ με τις μεμονωμένες προσωπικότητες ή τα οργανωμένα σύνολα», είπε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι βρισκόμαστε δυστυχώς σε ένα σημείο μηδέν, με την κατάσταση στο Κυπριακό να είναι απελπιστική. Ως ΑΚΕΛ, συνέχισε, καταθέσαμε στον νέο Πρόεδρο την πρότασή μας για να δημιουργηθεί δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και διαμόρφωση θετικής ατζέντας.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι όσα δηλώνει ο Πρόεδρος, για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου, δεν είναι αρκετά για να δημιουργηθεί η νέα δυναμική. "Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για συνέπεια στις συγκλίσεις που μάς έφεραν πολύ κοντά στη στρατηγική συμφωνία, καθώς και για αξιοποίηση των ενεργειακών δεδομένων στην περιοχή μας, μια πρόταση η οποία αποκτά μεγαλύτερη επικαιρότητα λόγω της ενεργειακής κρίσης που σοβεί στις μέρες μας" είπε.

Παρά τις ρεαλιστικές δυσκολίες στη διαχείριση του Κυπριακού, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να έχουμε πάντα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. "Γιατί το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας υποσκάπτεται καθημερινά από τη ντε φάκτο διχοτόμηση" είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση