ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στεφάνου για Προεδρικές: «Την Άνοιξη οι αποφάσεις μας»

Λαμβάνουμε υπόψη όλο το σκηνικό και όλα τα δεδομένα, δήλωσε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου

Για το συνέδριο της ΕΔΟΝ:
Η παρουσία μου στο συνέδριο της ΕΔΟΝ ξυπνά μνήμες. Πέρασα από την ΕΔΟΝ 11 ολόκληρα χρόνια. Από απλό μέλος μέχρι Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ. Αν είναι κάτι που βγαίνει ως απαύγασμα όλης αυτής της παρουσίας, και της δικής μου και άλλων, αλλά και της ίδιας της ΕΔΟΝ είναι ακριβώς αυτή η αγωνιστική στάση για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας.
Αυτό είναι πάρα πολύ επίκαιρο, ειδικά σήμερα, έχοντας υπόψη ότι η σημερινή νέα γενιά ζει σε χειρότερες συνθήκες απ’ ότι η προηγούμενη. Και αν καθορίσουμε το κριτήριο της προόδου οι νέοι να ζουν καλύτερα από τους γονιούς τους τότε έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε γιατί πραγματικά οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι χειρότερες από ότι ζήσαμε εμείς ως νέοι.

Προεδρικές Εκλογές:

Το ΑΚΕΛ πως προχωρεί σχετικά με τις προεδρικές εκλογές;

Το ΑΚΕΛ έχει τις δικές του διαδικασίες και ασφαλώς αυτές τις διαδικασίες θα τις ακολουθήσουμε. Περιλαμβάνουν συζήτηση στα καθοδηγητικά σώματα, συζήτηση με τον κόσμο του κόμματος – μέλη και φίλους και νέες δυνάμεις- και Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή σε ένα έκτακτο παγκύπριο συνέδριο όπου θα παρθούν τελικές αποφάσεις.
Μέχρι τότε όμως, χρειάζεται ασφαλώς να δούμε με άλλα κόμματα αν μπορούμε να βρούμε κοινή συνισταμένη έτσι ώστε να έχουμε μια συνεργασία για τις προεδρικές εκλογές. Αυτό θα επιδιώξουμε. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι συνεργασίες για το ΑΚΕΛ δεν είναι γενικές και αόριστες. Έχουν περιεχόμενο. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις και συναινέσεις σε βασικά θέματα τα οποία καθορίζουν και την πορεία του τόπου και της κοινωνίας.

Την ίδια ώρα πέραν από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κάνουμε αυτό το διάλογο και με τον δικό μας τον κόσμο. Έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν το έχουμε παραβιάσει. Την ίδια ώρα όμως και οι διαδικασίες επηρεάζονται και από το τι συμβαίνει και στο πολιτικό σκηνικό και από το πόσο γοργά προχωρούν οι διαδικασίες εντός. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται ενόψει τον προεδρικών εκλογών. Το βέβαιο είναι ότι το ΑΚΕΛ έγκαιρα θα έχει τις αποφάσεις του.

Βρίσκεστε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Έχουμε διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο αντιλαμβάνεστε έχει και μια σχετικότητα, διότι αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να προβλέψεις και όλες τις εξελίξεις, δεν μπορεί να προβλέψεις και τι θα βρεις απέναντί σου και τι άλλο θα προκύψει.
Έχουμε όμως ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στην άνοιξη να έχουμε τις αποφάσεις μας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε επαρκή χρόνο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023 να κάνουμε και την απαραίτητη δουλεία.

Πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος με τα υπόλοιπα κόμματα;

Πρέπει να είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα κόμματα όπως και εμείς. Τουλάχιστον σε ότι αφορά εμάς, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να έχουμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμείς μπορούμε να κινηθούμε, να έχουμε τις αποφάσεις μας αναφορικά με το μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε σε αυτές τις συνεργασίες και το ίδιο αντιλαμβάνεστε ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Όμως είναι πεποίθηση μου -διότι έτσι και αλλιώς τα γεγονότα τρέχουν- ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα για τέτοιες επαφές με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατανοούν ΄πως εμείς κατανοούμε την ανάγκη για αν πετύχουμε μια προοδευτική αλλαγή.

Οι αντιπαραθέσεις στο ΔΗΣΥ ευνοούν το ΑΚΕΛ ή δεν θα επηρεάσουν τις επιλογές του ΑΚΕΛ;

Ασφαλώς δεν θα επηρεάσουν τις επιλογές του ΑΚΕΛ. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι το κάθε κόμμα έχει τις δικές του διαδικασίες ο κόσμος μας παρακολουθεί και μας κρίνει. Εγώ δεν υπεισέλθω στο τι γίνεται στο ΔΗΣΥ. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Επαναλαμβάνω όμως ότι βεβαίως και παρακολουθούμε τι γίνεται και αλίμονο εάν δεν παρακολουθούσαμε. Το πολιτικό σκηνικό αντιλαμβάνεστε ότι είναι ευμετάβλητο και εμείς πέραν από τους συγκεκριμένους στόχους που έχουμε, ο βασικός είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα και η δυνατότητα για να πετύχουμε προοδευτική αλλαγή στις εκλογές. Λαμβάνουμε υπόψη όλο το σκηνικό και όλα τα δεδομένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X