ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα αζήτητα η μεταρρύθμιση στους Δήμους λόγω δημοψηφίσματος

Διαφωνούν για το Παγκύπριο δημοψήφισμα που προτείνει η κυβέρνηση

Στέλιος Ξιουρής

Καταχωνιάζεται μέχρι νεωτέρας η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης παρά τις εκπεφρασμένες τοποθετήσεις τόσο της Ένωσης Δήμων όσο και αρκετών τοπικών παραγόντων ότι η συνέχιση του υφιστάμενου καθεστώτος θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων και τεράστιων οικονομικών επιπτώσεων στα δημόσια οικονομικά.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των κομμάτων ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ- ΕΛΑΜ –ΕΔΕΚ – Οικολόγοι φαίνεται ότι δεν συναινούν στην απόφαση για Παγκύπριο δημοψήφισμα απορρίπτοντας την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και προκρίνουν τοπικά δημοψηφίσματα ως την καλύτερη λύση. Προς τούτο φαίνεται να διαμορφώνεται και η σχετική πλειοψηφία επισημαίνει ότι η ασάφεια του ερωτήματος από τους πολίτες δεν αφήνει περιθώρια για να συναινέσουν.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, όπου και συζητήθηκε το σχετικό σχέδιο ψηφίσματος περί δημοψηφίσματος, ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ ότι το σύντομο διάστημα μέχρι τις βουλευτικές και η ασάφεια του ερωτήματος δεν επιτρέπουν την υιοθέτηση του.

Έντονη η βουλευτής του ΔΗΣΥ ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ παρέπεμψε σε πλειάδα αιτιάσεων της αντιπολίτευσης που στόχο έχει να αναχαιτιστεί η μεταρρύθμιση που θα υποβοηθούσε τους πολίτες και τον τόπο γενικότερα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ εξέφρασε απογοήτευση γιατί η Κυβέρνηση δεν έφερε καθαρή πρόταση στην Βουλή περί δημοψηφισμάτων με το ερώτημα προς τους πολίτες να είναι πολύπλοκο και δυσνόητο.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι παραπλανητική και εγκυμονεί κινδύνους.

Ο δε βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ επισήμανε ότι με την απόρριψη του δημοψηφίσματος θα δώσουν την ευχέρεια στην Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή της νομοθεσίας χωρίς να το θέσει ενώπιον του λαού.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση