ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
11° Λευκωσία,
08 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Σιζόπουλος για καταγγελίες μητρώου κόμματος: «Δεν είμαι αυτός που θα δώσει εξηγήσεις»

Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Oπως έχετε διαπιστώσει με την ολοκλήρωση σήμερα της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ανώτατες θέσεις της Ηγεσίας του Κόμματος και τις υπόλοιπες θέσεις για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ολοκληρώνεται η διαδικαστική πορεία προς το εκλογικό τακτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 24 του Οκτώβρη και οι εκλογές στις 30 του Οκτώβρη.

Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και μέλη της ΕΔΕΚ για την μέχρι σήμερα συνδρομή τους στην διαδικασία. Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όσους έχουν εκλεγεί ήδη στις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις ως Επαρχιακές Επιτροπές καθώς επίσης και τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που έχουν εκλεγεί από τις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις αναμένοντας ουσιαστικά αυτή την ολοκλήρωση της πορείας, της διαδικασίας, προς το τακτικό Συνέδριο του Κόμματος.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα ακόμη μία φορά να διαβεβαιώσω τα μέλη του Κόμματος τα οποία πια έχουν την τελική ευθύνη με την ολοκλήρωση αυτής της Δημοκρατικής διαδικασίας με την επιλογή των αξιωματούχων του Κόμματος ότι από την δική μου την πλευρά θα σεβαστώ απόλυτα την ετυμηγορία τους όπως είναι δημοκρατικό καθήκον για όλους μας, αλλά και την ίδια στιγμή, αν και εφόσον θα με τιμήσουν για ακόμη μία φορά με την ψήφο τους εγώ θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε την πορεία για πλήρη δημοκρατική λειτουργία του Κόμματος, για διαφάνεια σε όλα τα θέματα που αφορούν το Κόμμα. Οικονομικά, Λειτουργικά, καθώς επίσης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για Απελευθέρωση της Πατρίδας μας στο πλαίσιο ακριβώς της λύσης που επιδιώκουμε, μακριά από τη λύση της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που στην ουσία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και θα φέρει την Τουρκία ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του Στρατηγικού της στόχου που είναι στην ουσία η πλήρης ενσωμάτωση της Κύπρου στην Τουρκική επικράτεια. Καθώς επίσης και την προσπάθεια μας μέσα από εποικοδομητική συνέργεια για να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, όπως έχουμε πράξει ήδη στο παρελθόν με εμφανή ήδη αποτελέσματα οι οποίες έχουν πληγεί τόσο από την κρίση του 2013 όσο και από την πρόσφατη κρίση της Πανδημίας.

Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια μας , τον αγώνα μας ενωμένοι για το καλό της Πατρίδας μας και του λαού μας. Αυτό είναι το όραμα μας δεν πρόκειται να αποστασιοποιηθούμε από αυτή την γραμμή ανεξάρτητα από το όποιο ενδεχομένως τίμημα θα κληθούμε να καταβάλουμε.
Αυτή ήταν η ΕΔΕΚ, αυτή θα είναι η ΕΔΕΚ και θα παραμείνει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ερωτήσεις δημοσιογράφων

Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε ένα θέμα είναι αυτό με το μητρώο του κόμματος για το οποίο έγινε προσφυγή στα Δικαστήρια και πολύ σωστά εσείς είπατε πως τα θέματα αυτά είναι Πολιτικά δεν είναι θέματα Νομικά, αν θυμάμαι καλά. Νομίζω υπάρχει καιρός μέχρι τις εκλογές για να βρεθείτε με τον ανθυποψήφιό σας και να συζητήσετε. Που είναι το πρόβλημα για να βρεθείτε και να συζητήσετε γύρω από αυτό το ζήτημα και οι δύο σας και αν βρεθεί τρόπος να το λύσετε συναινετικά;

Απάντηση: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να υπάρχει συναινετική διαδικασία στην εξεύρεση ακριβώς λύσης. Παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεκαθαρίσει κατ’ επανάληψη και καθώς υπάρχει αυτή η αμφισβήτηση όσον αφορά το μητρώο, ότι το μητρώο του κόμματος στην βάση της νέας νομοθεσίας και των υποδείξεων της Επιτρόπου Προσωπικών δεδομένων σε συνεργασία με τις Επαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2017. Αυτή λοιπόν η ολοκλήρωση της επικαιροποίησης του μητρώου ουσιαστικά αποτελεί την βάση πάνω στην οποία συνεχίζει το μητρώο του κόμματος, με προσθήκες νέων μελών μετά από τον Νοέμβριο του 17, με αφαίρεση μελών που ενδεχομένως έχουν αποβιώσει, έχουν αποχωρήσει ή ενδεχομένως και λόγω της αντικομματικής τους συμπεριφοράς με βάση το καταστατικό καθίσταται αυτόματη η διαγραφή τους.
Παρόλα αυτά λόγω ακριβώς των διαφανών διαδικασιών που έχουν καθιερώσει στην ΕΔΕΚ τα τελευταία χρόνια, αυτό το μητρώο έχει παραχωρηθεί στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων η οποία έχει την ευθύνη να εξετάσει οποιεσδήποτε ενστάσεις ενδεχομένως είτε απουσίας ονομάτων είτε παρουσίας ονομάτων στο μητρώο.

Ως εκ τούτου λοιπόν η δική μας ευθύνη από την στιγμή που παραχωρήθηκε το συγκεκριμένο Μητρώο στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων έχει σταματήσει. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη, το χειρίζεται η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων. Και είναι πραγματικά με λύπη που το αναφέρω αντί προηγουμένως να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση στα συλλογικά όργανα του Κόμματος , επιχειρείται μία ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 30ης Ιουνίου στην παρουσία αυτών που σήμερα αμφισβητούν το Μητρώο, οι οποίοι ψήφισαν στις 30 του Ιούνη την επικαιροποίηση του Μητρώο και να παραδοθεί στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων να καταφεύγουν είτε στην αστυνομία είτε στα δικαστήρια χωρίς προηγουμένως στοιχειωδώς να ενημερώνουν την Ηγεσία του Κόμματος ή τα Συλλογικά Όργανα του Κόμματος. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτές είναι διαδικασίες οι οποίες πλήττουν την αξιοπιστία του Κόμματος, είναι διαδικασίες που υπονομεύουν την προοπτική του Κόμματος και δεν είμαι αυτός ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά συναγωνιστών. Τις εξηγήσεις θα πρέπει να τις δώσουν οι ίδιοι.
Αυτό που από την πλευρά την δική μας όπως επίσης και των υπολοίπων στελεχών της Ηγεσίας του Κόμματος επιχειρήσαμε με κόστος μεγάλο και προσωπικό και κομματικό ήταν από το 2015 και μετά να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητες του Κόμματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος εκτός αυτές που συζητούν θέμα εκλογικής τακτικής είναι ανοικτές ακόμη και στα μέσα ενημέρωσης.
Νομίζω οι δημοσιογράφοι και οι cameramen είναι γνώστες σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Παρευρέθηκαν οι ίδιοι σε τέτοιες σοβαρές αποφάσεις και αποτύπωσαν την διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε με πλήρη διαφάνεια και με πλήρη δημοκρατικό τρόπο.

Ερώτηση: Δηλαδή θεωρείτε άνευ αντικειμένου μία συνάντηση σας με τον κύριο Βαρνάβα και να συζητήσετε γενικότερα για μία ομαλή πορεία στο Συνέδριο για να φύγει κάθε σκιά η οποία δημιουργήθηκε;

Απάντηση: Από την στιγμή που δεν ζητήθηκε αυτή η συνάντηση αλλά καταφύγαν απευθείας στην δικαιοσύνη και στην αστυνομία, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει πια λόγος. Εκτός και αν οι ίδιοι αποσύρουν τις καταγγελίες τους και θελήσουν να έρθουν για να γίνει μία πλήρης ενημέρωση. Επίσης είχαν την δυνατότητα στις 30 Ιουνίου όταν είχαν παρευρεθεί στην Κεντρική Επιτροπή να εκφράσουν τις όποιες επιφυλάξεις τους. Αντίθετα ψήφισαν, συμφώνησαν στην διαδικασία αλλά θυμήθηκαν 2,5 μήνες να αμφισβητήσουν το μητρώο. Ε αυτό επιτρέψτε μου να πω ότι ενέχει ενδεχομένως και στοιχεία σκοπιμότητας.

Ερώτηση: Αληθεύει αυτό που λέγεται σε πολιτικά πηγαδάκια ότι έχετε συμφωνήσει με τον Δημοκρατικό Συναγερμό ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2023 η ΕΔΕΚ θα στηρίξει τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού;

Απάντηση: Δεν έχει γίνει καμία συμφωνία. Δεν έχει γίνει καμία συνάντηση για αυτά τα ζητήματα. Είναι πάρα πολύ πρόωρα να συζητούμε τέτοια θέματα. Αυτό που αναμένουμε είναι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές μας διαδικασίες. Να εκλεγεί η καινούργια ηγεσία του κόμματος η οποία θα αποφασίσει και θα καθορίσει την πορεία του κόμματος για τις προσεχείς εκλογές. Και θα ήθελα να θέσω ακόμα ένα ζήτημα. Αυτά όλα έχουν την ίδια τύχη που είχαν εάν θυμάστε καλά και όλα τα πηγαδάκια και όλες οι φημολογίες και πληροφορίες ότι τάχα ψηφίσαμε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 γιατί ο Σιζόπουλος θα ψηφιζόταν Πρόεδρος της Βουλής. Βλέπετε ότι όλα αυτά είναι προσπάθειες, σκόπιμες από κέντρα εκτός του κόμματος και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις υιοθετούνται και από στελέχη εντός του κόμματος για να πλήξουν ακριβώς την αξιοπιστία της ΕΔΕΚ, αλλά και για να υπονομεύσουν τις επιτυχίες που είχαμε σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής τα τελευταία χρόνιας.

Ερώτηση: Αυτό που ανησυχεί τα μέλη του κόμματος είναι η επόμενη μέρα. Ο κ. Βαρνάβα πριν από λίγο έκανε λόγο για επιστροφή διαγραφέντων. Εσείς ποια σκέφτεστε ότι θα είναι η επόμενη μέρα άμα τη εκλογή σας;

Απάντηση: Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι κρίσεις έχουν και θετικές προοπτικές αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά. Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε στην ηγεσία του κόμματος, και δεν μιλώ μόνο για τον εαυτό μου, αλλά όλα τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος, τα οποία δεν επιχειρήσαμε με οποιοδήποτε τρόπο να αποστασιοποιηθούν στελέχη ή να απομακρυνθούν στελέχη από το κόμμα. Αν μάλιστα κάμετε μια λεπτομερή ανασκόπηση, θα διαπιστώσετε ότι όσοι ήταν ανθυποψήφιοί μας σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όλοι έχουν αξιοποιηθεί σε καίριες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος. Από εκεί και πέρα όμως ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του στην πράξη των δικών του ενεργειών και πράξεων. Όπως και εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι σε αυτή τη δύσκολη πορεία που είχαμε να διαχειριστούμε αυτά τα τελευταία χρόνια μετά από τον τρόπο με τον οποίο εγκατέλειψε το κόμμα ο τέως Πρόεδρος του κόμματος, ότι δεν διαπράξαμε λάθη, ότι δεν διαπράξαμε παραλήψεις. Αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Άλλο τα λάθη στην προσπάθεια να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και να βελτιώσεις μια κατάσταση που υπάρχει και να την βελτιώσεις και αν την διαχειριστείς και άλλο τα λάθη σκοπιμότητας. Εδώ ακριβώς είμαστε, με ανοικτές διαδικασίες να συζητήσουμε, και εάν και εφόσον διαπιστώσουμε ότι υπήρχαν λάθη σκοπιμότητας, ναι τότε να ληφθούν και τα ανάλογα μέτρα και να υπάρξουν και οι ανάλογες τιμωρίες. Αλλά τα λάθη και οι παραλήψεις γίνονται από αυτούς που εργάζονται. Όχι από αυτούς που ήταν απόντες την ώρα που το κόμμα έδινε σκληρές μάχες για να επιβιώσει, πολιτικές και όχι μόνο. Και επειδή κάποιοι ενοχλούνται, πραγματικά θα υπενθυμίσω διάφορα ζητήματα. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι παραλάβαμε ένα κόμμα με 1,2 εκατομμύρια χρέη, με 7 αγωγές στα δικαστήρια από οφειλές που είχαμε από προμηθευτές και άλλους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2016, σημαντικά στελέχη του κόμματος όχι μόνο δεν συνέλαβαν στην διαδικασία της στήριξης του κόμματος αλλά πολέμησαν το κόμμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με εξαίρεση την συναγωνίστρια την Ρούλλα Μαυρονικόλα όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος εκείνη την περίοδο ήταν αδρανοποιημένοι ως αρνητικοί απέναντι στο κόμμα. 
Δεν ήταν τυχαίος ο πόλεμος που δεχτήκαμε στις Ευρωεκλογές, όπως δυστυχώς και ο πόλεμος που δεχτήκαμε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Γιατί; Ποιους ήθελαν να τιμωρήσουν, με τον να τιμωρήσουν την σημερινή ηγεσία του κόμματος; Δικαιωνόντουσαν αυτοί που απείχαν από το κόμμα, αυτοί που πολέμησαν το κόμμα; 
 
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έξι στελέχη του κόμματος ήταν υποψήφιοι στην επαρχία Λεμεσού με άλλους συνδυασμούς. Εάν λοιπόν δείτε τους ψήφους τους προσωπικούς που πήραν, εάν το 1/3 από αυτούς του ψήφους ήταν ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ, η ΕΔΕΚ σήμερα θα είχε ξεπεράσει το 7,2%, θα είχε έξι βουλευτές στην βουλή, θα ήταν το τέταρτο κοινοβουλευτικό κόμμα και θα είχε ένα σημαντικό και έναν καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την διαμόρφωση των καινούργιων κοινοβουλευτικών δεδομένων.  
Δυστυχώς κάποιοί από αυτούς που πολέμησαν το κόμμα θυμήθηκαν σήμερα να έρθουν ξανά και να επιστρέψουν στο κόμμα, δήθεν για να προσφέρουν υπηρεσίες. Είναι καλοδεχούμενοι όμως την ίδια στιγμή θα πρέπει να κάνουν και την αυτοκριτική τους. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να παρουσιάσουν και το όραμα τους για το αύριο του κόμματος και να δικαιολογήσουν την μέχρι τώρα στάση και συμπεριφορά τους. Εμείς είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή και το τονίζω και το έχω δηλώσει πολλές φορές σε ένα δημοκρατικό και ανοικτό δημόσιο διάλογο με οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος διαφωνεί και γνωρίζεται πάρα πολύ καλά ότι όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε, τα στηρίζουμε σε αποδείξεις οι οποίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και για τα οικονομικά και για την διαχείριση και για την πολιτική και για τα θέματα της κοινωνικής και οικονομικής τακτικής την οποία ακολούθησε το κόμμα για να στηρίξει τους πολίτες. Αυτή είναι η διαφάνεια, αυτή θα είναι η ΕΔΕΚ. Και τουλάχιστον όσο θα βρίσκονται στην ηγεσία του κόμματος αυτοί που στελέχωσαν την ηγεσία τα τελευταία χρόνια, εμείς θα κινηθούμε στην ίδια πορεία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Είμαστε έτοιμοι να το πάρουμε αυτό το τίμημα. 
   
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την ίδρυσης της η ΕΔΕΚ, πάντοτε πλήρωνε η ηγεσία της ένα βαρύ τίμημα λόγω ακριβώς της ευθύτητας του πολιτικού της λόγου, λόγω ακριβώς των διεκδικήσεων της τόσο στο κυπριακό όσο και στα θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής. Άρα εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο που χάραξε ο Βάσος Λυσσαρίδης με οποιοδήποτε και αν χρειαστεί να καταβάλλουμε τίμημα.  

Ερώτηση: Πρόεδρε ποιες είναι οι διαδικασίες στις 24 του μηνός; 

Απάντηση: Είναι ολοκληρωμένο με βάση το καταστατικό του Κόμματος το τί θα γίνει. Από εκεί και πέρα υπάρχει η εκκρεμότητα κάποιων αποφάσεων οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν στο συνέδριο του κόμματος για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 30 του μήνα μέσα από την διαδικασία εκλογής. Βλέπετε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος ακόμη και ως Αναπληρωτής Πρόεδρος που ήμουν το 2015 για πρώτη φορά καθιερώσαμε να υπάρχουν κάλπες σε όλες τις επαρχίες για να διευκολύνουμε τα μέλη του κόμματος να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία αλλά και την ίδια στιγμή η Δημοκρατική διαδικασία να είναι πιο εμφανής και πιο ελεγχόμενη, με ότι αυτό συνεπάγεται και οι παλαιότεροι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά γιατί το λέω αυτό.
 
Άρα λοιπόν βλέπετε ότι κάναμε καινοτομίες στην ΕΔΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Ότι χρειάζονται να γίνουν και άλλες καινοτομίες, χρειάζονται. Ότι χρειάζονται να γίνουν βελτιώσεις, χρειάζονται. Γιατί δεν κρατάμε ένα μαγικό ραβδί δια μαγείας από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν τα πάντα. Αλλά πραγματικά, γιατί είσαστε οι περισσότεροι που βλέπω εδώ οι δημοσιογράφοι, έγκριτοι δημοσιογράφοι και διεισδυτικοί, κάνετε μια ανασκόπηση στο παρελθόν και δέστε ακριβώς τι προηγήθηκε του 2015. Ποια ήταν τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014. Ποια ήταν η συμμετοχή των μελών του κόμματος στις επαρχιακές συνδιασκέψεις. Ποια ήταν η συμμετοχή των μελών της νεολαίας στο Παγκύπριο συνέδριο τον Νοέμβριο του 2014. Δέστε τις δημοσκοπήσεις τι ποσοστά κατέγραφαν στην ΕΔΕΚ που ξεκινήσαμε τον Ιούνιο του 2013 με 6,8 στις δημοσκοπήσεις να έχουμε μια καθοδική πορεία για να φτάσουμε τον Φλεβάρη του 2015 να καταγράφουμε 2,8%. Τολμώ να το πω για ακόμη μια φορά, ότι τον Οκτώβριο του 2015 δεν είναι τυχαία που άλλαξε ο εκλογικός νόμος από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, δεν ήταν για να αποκλείσουν το ΕΛΑΜ και τους Οικολόγους από την Βουλή. Ήταν για να αποκλείσουν την ΕΔΕΚ από την βουλή. Γιατί με βάση τα ποσοστά των Δημοσκοπήσεων, η ΕΔΕΚ κινδύνευε να μην περάσει στο δεύτερο γύρω των εκλογών, στην δεύτερη κατανομή αλλά κατά τα άλλα θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να αλλάζει ο εκλογικός νόμος τον τελευταίο χρόνο πριν από τις εκλογές. 6,5 μήνες όμως πριν τις εκλογές του 2016 αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και εκεί δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.  
 
Ερώτηση: Κύριε Σιζόπουλε εσείς σήμερα 11 του Οκτώβρη μπορείτε να βεβαιώσετε τους ΕΔΕΚίτες ότι θα πάνε στην κάλπη στις 30 ή θα βρεθούν μπροστά σε μία δικαστική, δαιδαλώδη διαδικασία που θα πληγώσει ακόμη περισσότερο το κόμμα; 
 
Απάντηση: Αντιλαμβάνεστε όπως έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή δεν είμαι αυτός ο οποίος μπορώ να προβλέψω μια δικαστική διαδικασία. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός αφενός μεν ότι μέλη του κόμματος και στελέχη έχουν προσφύγει με αυτό το τρόπο στην δικαιοσύνη αλλά επίσης με στεναχωρεί το γεγονός ότι η δικαιοσύνη προσπαθεί να παρέμβει και κυρίως η δικαστική σε δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες όπως λήφθηκαν από ένα κόμμα στην βάση του καταστατικού του, το οποίο ουσιαστικά καταστατικό είναι καταχωρημένο και κατατεθειμένο στον έφορο πολιτικών κομμάτων με βάση τη νομοθεσία για να δημιουργηθούν ενδεχομένως επιπρόσθετα προβλήματα από εκεί και πέρα όμως εμείς θα λειτουργήσουμε σε πολιτικό επίπεδο τα νομικά ζητήματα τα διαχειρίζονται οι νομικοί μας σύμβουλοι. Εμείς είμαστε σταθερά ταγμένοι υπέρ της δημοκρατίας. Με την σωστή έννοια του όρου δημοκρατία.  

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ να είστε καλά και καλή συνέχεια. 

Το βίντεο με τις δηλω΄σεις του προέδρου της ΕΔΕΚ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση